Workshop ‘Drukpuntmassage met tennisbal’

Wat?

Workshop waarin we de aandacht vestigen op een goede lichaamshouding op de werkvloer en medewerkers leren om specifieke pijnpunten (triggerpoints) met een tennisbal te masseren.

Waarom?

Stress kan leiden tot spierspanningen, die op hun beurt weer kunnen uitmonden in rug-, nek- en hoofdpijn. Die pijn verminderen – of nog beter: voorkomen – bevordert de fysieke gezondheid van uw medewerkers. De combinatie van regelmatiger bewegen en correct reageren op spierspanning (met massage) beperkt de negatieve gevolgen van een eenzijdige houding.

Voor wie?

Voor organisaties die hun medewerkers willen ondersteunen in het voorkomen of verminderen van spierspanningen en -pijn, in het bijzonder medewerkers die een zittend beroep hebben of veel eenzijdige bewegingen uitvoeren.

Hoe?

De deelnemers ontdekken wat een goede lichaamshouding is en het belang ervan, en wat de negatieve gevolgen van een slechte lichaamshouding zijn. We stippen de precieze oorzaken van pijnpunten in de spieren aan (een zittende job, stress …) en lichten de gevolgen toe (stijve en vermoeide spieren, nek- en schouderpijn, hoofdpijn, pijn in de onderrug …).  

Met de juiste technieken leren we de deelnemers de pijnpunten zelf aan te pakken. We raden medewerkers aan de massage op te nemen in hun dagelijkse routine. Om de massage altijd en overal te kunnen uitvoeren, leren we de technieken met een tennisbal aan.

Resultaat

De deelnemers leren de juiste technieken om hun pijnpunten en spierspanningen aan te pakken met een tennisbal. Zo kunnen ze zelf de negatieve gevolgen van een langdurige zithouding of repetitieve bewegingen beperken.

Praktisch

Een expert komt langs in uw organisatie voor een workshop van 90 minuten voor maximaal 20 deelnemers.