Evelyne De Mol

Evelyne De Mol

Expertise: psychosociaal welzijn

Nederlands, Engels, Frans

Wie ben ik?

Je kijk op de wereld bepaalt jouw realiteit. Je bent nooit boos, verdrietig, gekwetst door wat anderen zeggen of doen, het is je eigen denken dat dit bepaalt. Elke kritiek, oordeel of uiting van woede is namelijk de tragische uitdrukking van een onvervulde behoefte bij jezelf. Empathie is cruciaal, zowel naar jezelf als naar anderen.

Onbevooroordeeld luisteren en proberen te begrijpen: daar gaat het echt om. In plaats van empathie te bieden, hebben we vaak een sterke drang om mensen te adviseren of gerust te stellen en ons eigen standpunt of gevoel uit te leggen.

Empathie roept ons daarentegen op om onze geest leeg te maken en met heel ons wezen naar anderen te luisteren. Dat is het mooiste cadeau dat je iemand kan geven en vaak de sleutel tot succes bij problemen van psychosociale aard.

Je hebt het al door. Welzijn op de werkvloer is echt mijn ding. Ik begeleid zowel individuen die vast lopen op het werk als organisaties die streven naar een gezonde en productieve werkomgeving. Daarbij ben ik graag bezig rond thema’s zoals respectvol gedrag op het werk, verbindende communicatie, veerkracht en ziekteverzuim.

Daarnaast heb ik een passie voor gezonde voeding, hiken, pilates en joggen met de hond. Ik ga voor beweging, veerkracht en ontspanningstechnieken zoals meditatie en yoga. Want een gezonde levensstijl is essentieel voor het bevorderen van welzijn en kan jouw medewerkers helpen om gezonde gewoonten in hun dagelijkse leven te integreren.

We don’t see things as they are, we see them as we are." Anaïs Nin

Expertise

Ik heb een rijke ervaring in de wereld van de externe diensten voor preventie en bescherming op het werk. Daardoor ben ik een preventieadviseur psychosociale aspecten in hart en nieren.

Ik kon in verschillende sectoren en organisaties leuke trajecten en projecten uitwerken. Onder meer: een aanwezigheidsbeleid uit de grond stampen dat in de praktijk werkt, aan een welzijnstour meewerken die sensibiliseerde rond respectvol gedrag op het werk, en een opleidingstraject voor leidinggevenden vormgeven om ze onder te dompelen in de wereld van psychosociaal welzijn. 


Ervaring

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Mensura
Sinds 2023

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Idewe
2018 – 2023

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Attentia
2017 – 2018

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Spmt Arista
2014 – 2017


Diploma's

Preventieadviseur psychosociale aspecten
2016 – 2018

Master arbeids- en organisatiepsychologie 
2007 – 2013

Ondertussen blijf ik me bijscholen. Tegen 2026 wil ik een graduaat integratieve therapie behalen.


Opleidingen

Volg bij Mensura Learn&Connect mijn opleidingen:

Cookies opgeslagen