Mindlab

Mindlab

Evidence-based mentale zorg op afstand

Mindlab: evidence-based mentale zorg op afstand

Mindlab ontwikkelt e-learningmodules om mentale gezondheidsproblemen aan te pakken. De start-up gebruikt wetenschappelijke inzichten uit de cognitieve gedragstherapie, maar dan via het internet (iCGT). Zo leer je omgaan met onder andere stress of een burn-out. Mindlab toont dat pyschosociale (zelf)zorg niet gebonden hoeft te zijn aan de therapieruimte.

Praktische, effectieve en wetenschappelijk onderbouwde kennis rond mentaal welzijn zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn.
Praktische, effectieve en wetenschappelijk onderbouwde kennis rond mentaal welzijn zou voor iedereen toegankelijk moeten zijn." Sare De Caster Bezielster van Mindlab en erkend klinisch psychologe

Waarom dit partnership?

Mindlab past volledig in Mensura’s visie op digitalisering. Internet-gebaseerde cognitieve gedragstherapie (iCGT) is een innovatieve manier om beter grip te krijgen op je eigen mentale welzijn. Bij Mensura geloven we dat de stap voor mentale zorg zo kleiner wordt. Op die manier hebben we een grotere impact het mentaal welzijn van werknemers.

In cocreatie werken onze experts aan nieuwe modules en mogelijkheden om deze e-learnings te integreren in ons digitale leeraanbod. Of we dokteren een leeroplossing uit op maat van jouw organisatie.

Wat zijn jouw voordelen?

Het online zelfzorgplatform van Mindlab biedt heel wat mogelijkheden tot data-analyse. Aan de hand van geanonimiseerde gegevens kunnen we het welzijnsbeleid van jouw organisatie nog beter opvolgen en bijsturen waar nodig.  

Beschik je als lid van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming (EDPB) over preventie-eenheden, dan kun je de diensten van Mindlab hier mee betalen *.  

Een aanspreekpunt binnen ons Learn&Connect-team volgt het project van a tot z mee op. 

* Betaling met PE’s kan met het saldo dat overblijft na aftrek van de PE’s voor de wettelijke taken (incl. BTW).

Interesse?

Gratis testaccount

Ben je lid van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming (EDPB)? Dan kan je een gratis testaccount aanvragen, waarmee je twee weken lang toegang krijgt tot enkele Mindlab-modules.

Ja, ik wil Mindlab twee weken lang gratis proberen >

Ontdek het aanbod

Cookies opgeslagen