Workshop ‘Healthy Food’

Wat?

In de workshop ‘Healthy Food’ verwerven uw medewerkers kennis over gezonde, evenwichtige voeding en inzicht in de gezondheidsvoordelen van gezonde voeding als belangrijk onderdeel van een gezonde leefstijl. Daarnaast worden ze gesensibiliseerd om zelf gezond en evenwichtig te eten en zo gezondheidsrisico’s in te perken. Met deze workshop bevordert u de gezondheid en vitaliteit van uw medewerkers. Want gezonde medewerkers zijn fitter en actiever aanwezig op het werk.

Waarom?

Wist u dat maar liefst 55% van de werkende Belgen overgewicht heeft en 19% obesitas vertoont? Dat is erg verontrustend, want overgewicht verhoogt het risico op chronische aandoeningen. Die ziektes zijn bovendien een belangrijke oorzaak van langdurige afwezigheid op het werk. Er is een duidelijk verband tussen slechte voedingsgewoonten en overgewicht. Door uw medewerkers te informeren over gezonde voeding, geeft u hen handvaten om fitter en vitaler door het leven te gaan. Met deze preventieve aanpak kan u het verzuim en absenteïsme in uw organisatie beperken.

Voor wie?

De workshop ‘Healthy Food’ is aanbevolen voor alle bedrijven en organisaties die preventief inzetten op gezonde en fitte medewerkers.

Hoe?

In deze workshop gebruiken we de actieve voedingsdriehoek om de basisprincipes van gezonde voeding te bespreken. Met oefeningen (bv. over het lezen van verpakkingen) leren uw medewerkers de juiste, gezonde keuzes te maken.

Deelnemers kunnen aan het begin van de workshop hun verwachtingen doorgeven. Zo kunnen we alle vragen van uw medewerkers beantwoorden. Na de workshop krijgen de deelnemers ook enkele folders met gedetailleerde informatie over gezonde voeding mee.

Resultaat?

Uw medewerkers passen een gezond voedingsgedrag toe. Ze voelen zich gezonder, fitter en energieker. Daardoor wordt overgewicht voorkomen en krijgen chronische aandoeningen minder kans. De gezondheid van uw medewerkers bevordert bovendien ook de gezondheid van uw bedrijf aangezien ze minder ziek zijn en productiever werken.

Praktisch

Locatie: in uw bedrijf (voorzie een ruim lokaal, een beamer, een flop-over en twee grote tafels) of bij Mensura
Aantal: maximum 15 personen per workshop
Duur: 2 uur
Trainer: leefstijladviseur
Materiaal: posters, verpakkingen, hand-outs, folders