Caroline Pirotte

Caroline Pirotte

Expertise: ergonomie

Frans, Engels

Wie ben ik?

Ik ben actief in alle sectoren, voor verschillende soorten interventies, van ontwerpergonomie over het zoeken naar oplossingen, opleiding geven en coaching tot het implementeren van een beleid voor ergonomische risicobeheersing.

Mijn gezin heeft een belangrijke plaatsje in mijn leven. Ik hou van wandelen in de natuur, hardlopen, reizen maar ook en vooral mijn kinderen aanmoedigen bij hun sportactiviteiten.

Kijk naar waar je vandaag staat en leg jezelf een kleine uitdaging op voor morgen!"

Expertise

Ik stel een aanpak op maat voor, geval per geval, afhankelijk van de vraag en de doelstellingen van de cliënt.

Ergonomie krijgt steeds meer aandacht in de maatschappij en in de wereld van de preventie. Het dagelijks werk van de ergonoom volgt die evolutie. Dankzij mijn jarenlange ervaring op het terrein heb ik expertise kunnen ontwikkelen in alle activiteitensectoren.

Afhankelijk van de specifieke behoeften van de klant, stel ik een persoonlijke aanpak voor. Verandering bereik je niet altijd in één keer. Dankzij mijn vaardigheden ben ik in staat een project te leiden, ongeacht de manier van werken: ontwerpergonomie, een verbeteringsproject, risicoanalyse, opleiding van de lijnmanagers, de interne preventiedienst of de werknemers.


Ervaringen

Preventieadviseur - ergonoom bij Mensura
2003 – nu

Onderzoeker aan het Laboratorium voor Industriële en Handelspsychologie van de ULB en aan de Eenheid Arbeidshygiëne van de UCL
2001 – 2003


Diploma's

Na het behalen van een licentiaatsdiploma in de klinische psychologie begon ik mijn loopbaan als onderzoeker in de academische wereld. In 2003 behaalde ik een master in de ergonomie, waarna ik als polyvalent ergonoom op het terrein ging werken. Een participatieve en multidisciplinaire aanpak is mij niet vreemd. Dankzij mijn studietraject heb ik uiteindelijk de titel van Europees Ergonoom kunnen behalen.


Opleidingen

Ik ben betrokken bij de opleiding van preventieadviseurs: zo maak ik hen tot bondgenoten op het terrein met oog voor ergonomische risicofactoren. De opleiding ‘Train the trainer’ is vooral voor de zorgsector erg relevant: een structuur opzetten die het mogelijk maakt de opleiding dagelijks aan de praktijk te toetsen, het opleiden van coaches, vakspecialisten om korte workshops te geven en moeilijkheden te bespreken.

Cookies opgeslagen