Uw samenwerking als horeca-uitbater met Mensura

Met een specifieke aanpak brengen we de risico’s voor uw horecazaak in kaart en bepalen we welke maatregelen u kunt of moet nemen. Een preventie-expert staat klaar met tips en antwoorden op al uw vragen.

Hoe helpen wij u?

 • Scan 
  Uw vaste preventie-expert komt, afhankelijk van uw risico’s, om de één, twee of drie jaar bij u langs. Tijdens dit bezoek maakt hij een analyse op om te zien waar u staat met welzijn en preventie en waar er eventueel nog ruimte voor verbetering is.
 • Advies
  Uw preventie-expert geeft u nuttige tips en heeft de antwoorden op uw vragen. Na het bezoek krijgt u een verslag met actiepunten. Dit verslag kan als basis dienen om uw beleidsplan op te stellen.
 • Actie
  Nu is het aan u om aan de slag te gaan met onze adviezen. Om dat vlot te laten verlopen heeft Mensura praktische info en tools ter beschikking.

Vindt u niet wat u zoekt?
Neem contact op met uw preventie-expert of dossierbeheerder (hun gegevens vindt u op de online klantenzone) Hij of zij helpt u graag verder.

Wat betaalt u aan uw externe dienst?

Jaarlijks legt de overheid de minimumtarieven vast. Voor elke werknemer betaalt u dezelfde minimumbijdrage, ongeacht of hij of zij bij de bedrijfsarts langs moet voor gezondheidstoezicht.

Die minimumbijdrage is niet voor elk bedrijf dezelfde. Er zijn 5 tariefgroepen vastgelegd. Deze criteria bepalen welk bedrag uw organisatie betaalt:

 • de hoofdactiviteit van uw organisatie (op basis van de NACE-code). Horecabedrijven vallen meestal onder tariefgroep 3.
 • het aantal werknemers van uw organisatie.
Aantal werknemers in dienst op jaarbasisUw bijdrage per werknemer
1 tot 5€ 67,92
Meer dan 5

€ 80,12


Voor werknemers die geen volledig kalenderjaar geregistreerd zijn, betaalt u voor elke geregistreerde maand één twaalfde van de forfaitaire bijdrage. U betaalt toch het volledige jaartarief als uw externe dienst aan een medewerker al een individuele dienst verleende.

Meer info vindt u op onze tarievenpagina.