Voedselveiligheid en hygiëne

Voedselveiligheid en hygiëne

  • Voedingsattesten niet langer verplicht
    Het driejaarlijkse attest voedselveiligheid voor werknemers die omgaan met onverpakte of halfverpakte levensmiddelen is afgeschaft. Zij hoeven dan ook niet meer elke drie jaar op medische controle.
     
  • Opleiding en sensibiliseren van uw personeel
    Werknemers moeten minstens een korte opleiding krijgen bij aanwerving. Verder moet u regelmatig deze kennis opfrissen. Onderstaande infographics kunt u gebruiken om uw personeel te sensibiliseren. Ook kan Mensura u helpen met gerichte opleidingen.

 


 

  • Gids voor goede hygiënepraktijken
    Een gids voor goede hygiënepraktijken moet aanwezig zijn in de onderneming. U kunt deze gids aanvragen bij de beroepsfederatie of via het Federaal Agentschap voor de veilgheid van de voedselketen

    Om uw keuken professioneel te beheren, kunt u ook gebruikmaken van nuttige tools voor bepaalde processen. Zo biedt LogiChef bijvoorbeeld een label- en voorraadbeheersysteem.