Complimenten op het werk: 6 tips voor mentale schouderklopjes

Elke dag is een goede dag om iemand een compliment te geven. Maar geen dag beter om ermee te starten dan Complimentendag! Een oprecht compliment op de werkvloer houdt medewerkers gemotiveerd en bevordert bovendien de werksfeer. Koudwatervrees? Deze tips helpen je op weg.

Complimenten uitdelen of ontvangen is niet alleen fijn, het boost ook de motivatie en leidt tot betere werkprestaties. Op voorwaarde dat je de gouden stelregel niet overtreedt: zorg dat jouw compliment oprecht is. Met deze praktische tips tover je een glimlach op elk gezicht.

  • Geef je persoonlijke mening. Spreek, schrijf of sms altijd in de 'ik-vorm'. Bijvoorbeeld: 'Ik wil je graag even laten weten dat ik het heel bijzonder vind hoe jij ...’. Daarmee toon je dat je het goede werk van jouw collega(‘s) waardeert. 
  • Complimenteer iemand persoonlijk. Een algemeen compliment aan een groep of team is goed bedoeld, maar komt bij niemand persoonlijk aan.
  • Wees specifiek. Benoem concreet wat je bewondert. Zeg dus niet 'omdat je zo’n goede collega bent', maar leg uit wat je medewerker dan precies zo goed doet. Bijvoorbeeld: ‘Ik vind het geweldig dat je voor me klaarstaat als ik je nodig heb.’
  • Doe het op een manier die bij je past. Vind je het bijvoorbeeld moeilijk om de boodschap persoonlijk te brengen, schrijf het dan op een briefje en leg het op hun bureau.
  • Houd rekening met verschillende persoonlijkheden. Iemand die graag in de belangstelling staat, complimenteer je het best in het bijzijn van anderen. Een eerder verlegen type zal een compliment onder vier ogen dan weer meer appreciëren.
  • Overdrijf niet. Overdreven enthousiasme komt weinig natuurlijk en oprecht over, en dat is natuurlijk niet de bedoeling.

En niet te vergeten: we vinden het geweldig dat je moeite doet om bij te blijven en deze blog leest!

Vragen in verband met psychosociaal beleid?

De psychosociale afdeling van Mensura kan je ondersteunen in de uitwerking van een psychosociaal beleid waarin waardering centraal staat en medewerkers zich goed voelen in en op hun werk.

We voorzien ook opleidingen rond Respect op het Werk. Contacteer ons voor meer info over onze opleidingen!