Aazdine Bajou

Aazdine Bajou

Expertise: ergonomie

Nederlands, Frans

Wie ben ik?

Ik ben kinesitherapeut van opleiding en raakte al snel geïnteresseerd in welzijn op het werk.

Een open geest, initiatief nemen, stiptheid, enthousiasme en optimisme zijn kwaliteiten die ik zowel in mijn werk laat zien als in de sporten die ik beoefen.

Je kunt een kind discipline opleggen voor zijn daden, maar niet voor zijn ideeën." Janusz Korzacs

Expertise

Ergonomie

Na mijn studie kinesitherapie kon ik aan de slag als EHBO-instructeur bij een beveiligingsbedrijf. Welzijn op het werk interesseerde me sterk, en daarom besloot ik een opleiding te volgen tot preventie- en veiligheidsadviseur op het werk, waarna ik bij Mensura in de afdeling risicobeheer werd aangesteld als externe assistent-preventieadviseur.

Multidisciplinaire aanpak

In 2015, nog steeds bij Mensura, was ik betrokken bij ergonomische opdrachten, wat me een multidisciplinaire aanpak bijbracht, terwijl ik ook mijn interesse voor het bevorderen van een beleid voor preventie en veiligheid op het werk kon blijven voeden.

Door met verschillende klanten samen te werken, kom ik in aanraking met uiteenlopende sectoren zoals gezondheid, transport, logistiek of zelfs administratie. Dankzij mijn inbreng zijn de betrokken bedrijven erin geslaagd de vaardigheden van hun werknemers af te stemmen op de uit te voeren taken en hebben ze ergonomische risico's kunnen detecteren en voorkomen.


Ervaring

Preventie-expert ergonomie Mensura
2015 – nu


Diploma's

Als gediplomeerd kinesitherapeut heb ik mijn opleiding aangevuld met een pedagogisch bekwaamheidscertificaat en een stage in de ademhalingskinesitherapie. Vervolgens volgde ik opleidingen tot preventieadviseur en ergonomisch consulent.


Opleidingen

Ik geef opleidingen voor telewerk/werken aan een beeldscherm, naast een opleiding voor het hanteren van lasten en toepassing van goede lichaamshoudingen.

Cookies opgeslagen