Anne Berghmans

Anne Berghmans

Expertise: veiligheid

Frans

Wie ben ik ?

Ik ben gediplomeerd verpleegkundige, gespecialiseerd in psychiatrie, en werk al meer dan tien jaar als preventieadviseur bij Mensura.

Door uiteenlopende ervaringen heb ik mijn gevoel voor organisatie en stiptheid kunnen ontwikkelen, kwaliteiten die onontbeerlijk zijn op het gebied van preventie.

Ondanks mijn dynamisme en communicatieve vaardigheden, kan ik goed zelfstandig werken en doe ik dat ook graag.

Als je de boom neemt, krijg je ook de vruchten" Citaat van mijn grootmoeder

Expertise

In het kader van mijn functie word ik soms gevraagd om interne preventieadviseurs van ondernemingen uit diverse sectoren bij te staan of te vervangen.

Dankzij mijn communicatieve vaardigheden werd ik aangesteld als ambassadeur van Future Proof-projecten, maar kon ik ook werken als klantencoördinator en gezondheids- en veiligheidscoach. Ik was betrokken bij de ontwikkeling en implementatie van het preventiebeleid van het bedrijf en verschillende procedures met betrekking tot brand, eerste hulp en arbeidsongevallen. Ik ga ook langs in verschillende bedrijven om risicoanalyses, werkplekbezoeken en analyses van ernstige arbeidsongevallen uit te voeren.


Ervaring

Voordat ik in 2008 bij Mensura aan de slag ging als preventieadviseur niveau 1, was ik gedurende drie jaar verantwoordelijk voor de interne dienst van een Renault-groep in de automobielsector.

Als verantwoordelijke voor vier operationele sites in Brussel en één in Luik, behaalde ik het 'Label en Sécurité' voor al die sites, uitgereikt door de Franse groep Renault Europe Automobile. In 2016 werd ik door Mensura aangeworven als medewerker van het team van klantencoördinatoren en sinds januari 2021 maak ik deel uit van het team 'Health & Safety Coach'.

Ik was betrokken bij de ontwikkeling van een archiveringssysteem voor administratieve documenten en andere relevante informatie, met de nodige aandacht voor de evoluerende wetgeving.


Diploma's

Na een opleiding verpleegkunde met een specialisatie in psychiatrie, besloot ik de stap te zetten naar het terrein van de preventie. Ik behaalde de certificaten van Preventieadviseur niveau II en Preventieadviseur niveau I in 2005 en 2009. Ik heb ook een opleiding tot 'vertrouwenspersoon' gevolgd en een initiatie in milieubeheer.


Opleidingen

Ik geef twee modules als onderdeel van de basisopleiding tot preventieadviseur.

Cookies opgeslagen