Bart Vriesacker

Bart Vriesacker

Expertise: mentaal welzijn

Nederlands, Engels

Wie ben ik?

Vanuit de wetenschappelijke wereld ben ik de praktijk van psychosociaal welzijn ingestapt. Ik bouw bij organisaties bruggen tussen disciplines in het kader van welzijn op het werk.

Mijn leidraad? Luisteren doe je met meer dan alleen je oren. Als je respect geeft, dan krijg je ook respect. Alles is relatief.

In mijn vrije tijd maak ik muziek en pizza.

We maken geen fouten, we hebben gewoon gelukkige accidenten" Bob Ross

Expertise

Bij Mensura beheer ik een portfolio van grote en middelgrote klanten in diverse sectoren. Door die variëteit kan ik organisaties een meerwaarde bieden in het vinden van creatieve oplossingen voor de uitdagingen waar ze mee geconfronteerd worden.

Ik zet in op communicatie en transparantie om met organisaties tot een echt partnership te komen. Zo ben ik voor grote klanten partner in de ondersteuning van het psychosociaal welzijn van hun medewerkers. 

Daarnaast put ik uit mijn ruime ervaring in de begeleiding van projecten rond primaire preventie (uitrol beleid alcohol en drugs op het werk, uitrol beleid verzuimpreventie, uitrol beleid rond veerkracht, …).

Ook heb ik expertise in de opvang van individuele medewerkers die geconfronteerd worden met burn-out, conflict, ongewenst gedrag, enzovoort.  


Ervaring

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Mensura
Sinds 2013

Wetenschappelijk medewerker – Mensura 
2013 – 2014 

Wetenschappelijk onderzoeker – Universiteit Antwerpen, Faculteit Geneeskunde, Departement Epidemiologie en Sociale Geneeskunde 
2009 – 2013 

Ik publiceerde studies in gezaghebbende internationale medische vaktijdschriften, schreef rapporten in opdracht van het Vlaams Instituut voor Gezondheidspromotie, Provincie Antwerpen en Stichting Tegen Kanker en gaf heel wat presentaties, onder meer op Nationale Dagen van de Arbeidsgeneeskunde, congressen ‘VOKA Thank God It’s Monday’, congressen van de International Commission on Occupational Health en verschillende edities van The European Public Health Conference.


Diploma's

Preventieadviseur van de Psychosociale Aspecten van de arbeid
2020 - 2021

Master gezondheidsvoorlichting en -bevordering
2007 – 2009 

Bachelor toegepaste psychologie, afstudeerrichting klinische psychologie 
2004 – 2007 


Opleidingen

Ik heb veel ervaring met public speaking voor de meest diverse doelgroepen. Volg mijn opleidingen ‘Sterker dan stress’, ‘"omgaan met alcohol en drugs op de werkvloer" of ‘Naar een veerkrachtig team’.

Cookies opgeslagen