Ben Timmers

Ben Timmers

Expert in veiligheid

Nederlands

Wie ben ik?

Ik ben technisch aangelegd, flexibel, leergierig en breng mijn passie voor preventie graag over op anderen. Veiligheid is nu eenmaal een zaak die ons allemaal aanbelangt.

Waar ik in mijn vrije tijd enthousiast van word? Voetballen, gamen, uit eten gaan en met de honden wandelen.

Eén voor allen en allen voor één" de drie musketiers

Expertise

Vanuit mijn ervaring als bedrijfsverpleegkundige ben ik doorgegroeid naar preventiedeskundige arbeidsveiligheid. Ik heb ervaring met zowel het opstarten van een preventiebeleid in ondernemingen als met het ondersteunen van al uitgebouwde preventiediensten.  

Ik heb me toegespitst op de sectoren openbare besturen, magazijnen en bouw. Daar assisteer ik de interne adviseur bij indienststellingen, comitévergaderingen, risicoanalyses, onderzoek van arbeidsongevallen en opleidingen geven. Ik help klanten bij het opzetten en uitbouwen van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk en ga geregeld aan de slag als vervangend preventieadviseur. Ook ben ik goed thuis in alles wat met legionellabeheersplannen te maken heeft.


Ervaring

Adjunct-preventieadviseur, verpleegkundige en chauffeur medische unit, Aansluitingsbezoeken voor alle nieuwe kmo-klanten, preventieadviseur niveau 2– Mensura
Sinds 2008  

Afdeling chronische afhankelijkheidsproblematiek mensen met een alcohol-, drugs- en/of medicatieprobleem, onder meer als diensthoofd  – Psychiatrisch Centrum Ziekeren, Sint-Truiden
2002 – 2007


Diploma's

Preventieadviseur niveau 2 
1999 – 2002 

Stralingsdeskundige 
1997 – 1999 

Psychiatrisch verpleegkundige
1993 – 1997


Opleidingen

Ik nodig je graag uit voor mijn basisopleiding preventieadviseur bij Mensura Learn&Connect voor de modules ‘Gezondheid’, ‘Persoonlijke beschermingsmiddelen’ en ‘Arbeidsongevallen’.

Cookies opgeslagen