Carine Leemans

Carine Leemans

Preventieadviseur

Frans

Wie ben ik?

Door mijn ervaring als preventieadviseur bij Mensura voel ik me thuis in elk bedrijf, ongeacht de omvang, en in de meest uiteenlopende sectoren: hotelwezen, houtbewerking, overheidsdiensten ... noem maar op.  

Mijn twee hobby's, wandelen en zwemmen, zorgen voor het nodige evenwicht tussen werk en privéleven.

Mensen en hun veiligheid moeten de eerste zorg zijn van elk technologisch avontuur." Albert Einstein

Expertise

Door mijn werk als preventieadviseur ben ik reeds in verschillende sectoren aan de slag geweest.

Zo kwam ik met name in contact met het goederenvervoer per spoor. Tijdens die werkervaring werd ik geconfronteerd met verschillende problemen zoals specifieke regelgeving (spoorwegwetgeving), het vervoer van gevaarlijke stoffen, coactiviteit op industrieterreinen, nachtwerk, geïsoleerde werknemers, enz.

Later kreeg ik de kans om me in een heel ander terrein te verdiepen, namelijk dat van de voedingsindustrie. Hier was het preventiebeheer vooral gericht op brandpreventie in de bereidingsprocessen en de warmtebelasting op verschillende locaties in de fabriek.

Mijn jaren in de kwaliteitsborging brachten me vaardigheden bij op het gebied van voedselveiligheid die ik ook verder heb verfijnd, met inbegrip van HACCP, zelfcontrole en de eisen die worden opgelegd door diverse normen in de voedingsmiddelensector.


Ervaringen

Preventieadviseur niveau 1 bij Mensura
2020 - nu

Arbeidsveiligheidsdeskundige bij Mensura
2019 – 2020

Preventieadviseur IDPBW
2017 - 2019


Diploma's

Ik behaalde een master in de industriële wetenschappen, met een specialisatie in de biochemie en de voedingsindustrie. Daarna heb ik mijn opleiding aangevuld met een cursus preventieadviseur niveau 2 en 1.


Opleidingen

Ik kan de opleidingen tot preventieadviseur niveau 3 en bewustmaking van het lijnmanagement aanbevelen, en ook de basiscursussen eerste hulp en brandpreventie en -bestrijding.

Cookies opgeslagen