Clara Carlier

Clara Carlier

Expertise: mentaal welzijn

Frans, Engels

Wie ben ik?

Je hebt zelf zuurstof nodig om voor anderen te kunnen zorgen. Die zuurstof haal ik uit reizen met een spontaan karakter, naar concerten gaan, en ook veel lopen en fietsen.
Het maakt mijn hoofd fris om vol enthousiasme te adviseren over welzijnsbeleid, opleidingen over psychosociale thema's te geven, risicoanalyse van psychosociale aspecten te doen en individuele gesprekken te voeren.

Life is like a box of chocolates, you never know what you’re gonna get" Forrest Gump

Expertise

Ik heb ervaring in de beleidsmatige ondersteuning bij verschillende internationale bedrijven. Maar even graag geef ik opleidingen over psychosociale welzijnsthema’s: veerkracht, telewerk, remote leadership, intervisies, assertieve communicatie, respect op het werk, vertrouwenspersonen, enzovoort.


Werkervaring

Vanuit mijn ervaring in de hr-omgeving van Philips en Deloitte startte ik in 2018 bij Mensura, waar ik vandaag aan de slag ben als externe preventieadviseur psychosociale aspecten.

Bij Mensura kan ik mijn adviserende rol bundelen met mijn interesse voor welzijn op het werk. Ik ondersteun bedrijven bij hun psychosociaal beleid en zet me in om kwaliteiten en sterktes van werkgevers en werknemers te ontwikkelen en versterken.

Het is voor mij belangrijk om binnen bedrijven goede contacten te leggen en een degelijk preventiebeleid uit te bouwen. Creatief én afgestemd op de bedrijfscultuur. Dat doe ik onder meer als coördinator bij klanten. Ook tussentijds overleggen en de inhoud bijsturen, daar hou ik van.


Diploma's

Mijn master arbeids- en organisatiepsychologie behaalde ik aan de KULeuven. Maar ik trok ook met een Erasmus beurs naar de Aarhus Universitet in Denemarken om me daar te verdiepen in ‘work and organisational psychology’.

Dichter bij huis volgde ik de multidisciplinaire basismodule preventieadviseur en de specialisatie preventieadviseur psychosociale aspecten.

Ik ben erkend als coach in de behandeling van stress en burn-out (VESB).


Opleidingen

‘Veerkracht verhogen’, ‘Respectvol samenwerken’ en ‘Telewerken’: we kunnen er allemaal wat over bijleren. Bijvoorbeeld van elkaar. En ook tijdens mijn opleidingen die ik er bij Mensura Learn&Connect over geef. Interactief, dynamisch en … vol zuurstof.

Cookies opgeslagen