Elke Vancraeyenest

Elke Vancraeyenest

Expert in mentaal welzijn

Nederlands, Engels

Wie ben ik ?

Een (psychosociaal) probleem kan je niet oplossen door dezelfde denkwijze te hanteren die het heeft veroorzaakt. Daarom verkies ik als externe preventieadviseur psychosociaal welzijn een strategie op maat, in dialoog en rekening houdend met de behoeftes en cultuur van je organisatie. Een aanpak die doeltreffend en resultaatgericht is, daar hou ik van.

Een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is de start van alles. Daarom gaat mijn vrije tijd naar wielrennen, lopen, zwemmen en lezen.

Het is niet de sterkste van een soort die overleeft en ook niet de meest intelligente die overleeft. Wel degene die zich het best kan aanpassen aan veranderingen." Charles Darwin

Expertise

Mijn basis als maatschappelijk adviseur en criminologe, plus mijn werkervaring van 13 jaar in een HR-functie in een Amerikaanse multinational bezorgden me een breed inzicht in het sociaal overleg en de verschillende aspecten van een personeelsbeleid. Ik ben goed thuis in arbeidsrecht en sociaal recht en werkte als interne data privacy officer en interne psychosociaal preventieadviseur.     

Bij Mensura ondersteun ik als externe preventieadviseur psychosociaal welzijn bedrijven bij de opzet en de uitvoering van een duurzaam psychosociaal beleid.   

Mijn voorkeur gaat naar opdrachten op het gebied van primaire preventie op beleidsniveau. Ook stresspermanentie in de politionele sector is een vertrouwd werkterrein voor mij.


Ervaring

Externe preventieadviseur psychosociaal welzijn – Mensura      
Sinds 2019

HR Officer/ interne preventieadviseur psychosociaal welzijn - vertrouwenspersoon – TE Connectivity
2006 – 2019


Diploma's

Brevet helper EHBO + basis brandbestrijding    
2018

Specialisatie preventieadviseur psychosociaal welzijn niveau 1
2016 –2018 

Specialisatieopleiding sociale wetgeving Agoria
2008 – 2009 

Master in de criminologische wetenschappen
2002 – 2005 

Bachelor maatschappelijke advisering
2000 – 2002 


Opleidingen

Psychosociaal welzijn in een organisatie heeft alle baat bij medewerkers die inzicht en veerkracht hebben. Ik verwelkom ze graag op de opleidingen ‘Leidinggeven en mentaal welzijn’,   ‘Vijfdaagse vertrouwensperson en ‘Intervisies voor vertrouwenspersonen (op maat)’

Cookies opgeslagen