Fabienne Huberland

Fabienne Huberland

Expertise: mentaal welzijn

Frans

Wie ben ik ?

Ik genoot meer bepaald een opleiding in korte interactionele en strategische therapie en tracht de context van elke situatie te doorgronden door uit te zoeken welke hefbomen er nodig zijn om een systeem dat malaise genereert te veranderen in een systeem dat betekenis en welzijn brengt. Vooral maatregelen ter bevordering van de primaire preventie zijn essentieel volgens mij.

Ik ben ook geïnteresseerd in positieve aanwezigheid op het werk, heb opleidingen helpen uitwerken en was betrokken bij de implementatie van beleid inzake ziekteverzuim en re-integratie in bedrijven. Ik heb een groot aantal individuele coachingopdrachten uitgevoerd (therapeutische en coaching van werknemers) in gevallen van burn-out, posttraumatische stress en angst, en ik heb informatie- en bewustmakingssessies geleid, naast workshops rond psychosociale risico's of conflict- en stresssituaties.

Met pilates, aquadynamics, wandelen en lezen ontlaad ik mezelf. Buiten de werkuren breng ik ook graag tijd door met familie en vrienden.

De toren van Pisa is niet beroemd geworden omdat hij perfect was … Wees gewoon jezelf."

Expertise

In mijn functie ondersteun ik bedrijven met hun welzijnsbeleid en begeleid ik werknemers om met mogelijke psychosociale risico's op het werk om te gaan.

Mijn uitgebreide kennis van stressmanagement is een prima basis om algemene en specifieke psychosociale risicoanalyses uit te voeren en workshops te geven rond respect op het werk, conflictbeheersing, stressbestendigheid, individuele coaching en diverse opleidingen. Klanten kunnen een beroep op me doen voor het uitwerken van een alcohol- en drugsbeleid of een beleid voor positieve en duurzame aanwezigheid binnen het bedrijf.


Ervaring

Sinds 2018 ben ik preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura. Eerder bekleedde ik dezelfde functie bij Attentia tussen 2014 en 2018. Van 1996 tot 2014 heb ik ook bij Attentia gewerkt als psychosociaal assistent, preventie- en veiligheidsadviseur, centrummanager, paramedisch assistent en coördinator.

Ik heb ook als consultant gewerkt in een resource center voor menselijke ontwikkeling en als psychotherapeut in korte interactionele en strategische therapie.


Diploma's

In 1987 behaalde ik een diploma als maatschappelijk werker; nadien specialiseerde ik me in arbeidswetenschappen en behaalde ook daarin een diploma in 1992. Ik besloot me verder te specialiseren en volgde tussen 2004 en 2016 verschillende opleidingen, onder andere in korte therapie, preventie en EMDR. Van 2014 tot 2016 volgde ik de masteropleiding Risicobeheer en welzijn op het werk.


Opleidingen

Ik geef opleidingen over gezondheid, welzijn en stressmanagement, zoals First Aid Mental Health-sessies (EHBO mentale gezondheid), workshops over ziekteverzuim en conflictbeheersing voor de hiërarchische lijn, naast opleidingen voor vertrouwenspersonen en interne preventieadviseurs.

Cookies opgeslagen