Françoise De Potter

Françoise De Potter

Expert in hulpverlening & EHBO

Nederlands, Frans, Engels

Wie ben ik?

Doe wat je leuk vindt en hou van wat je doet, het maakt niet uit hoe oud je bent ... Dat zeg ik vandaag meer dan ooit.

Ik begon mijn lange carrière als verpleegster bij het Wit-Gele Kruis in de thuiszorg. Na diverse ervaringen bij paramedische bedrijven stapte ik in 2005 over naar Adhesia – dat in 2014 fuseerde met Mensura – als EHBO-opleider voor zowel Nederlandstalige als Franstalige groepen.

Had ik je al verteld dat ik van reizen hou? Maar evengoed van tuinieren, koken, kunst en cultuur, vlooienmarkten en ik werk ook graag met mijn handen.

Elke dag is een lege pagina ... Die moet je vullen!"

Expertise

Mijn passie voor het lesgeven heeft mij ertoe gebracht deel te nemen aan humanitaire projecten van verschillende maanden in India, Peru en Senegal. Het stelde me in staat om andere benaderingen te leren kennen, onder meer voor eerste hulp.


Ervaring

Ik geef bij Mensura opleidingen in verschillende domeinen: EHBO, HACCP, preventieadviseur niveau 3. Daarnaast verstrek ik medische begeleiding aan expats. Je kunt bij mij ook workshops en lifestylescreening vitality volgen, onder meer over hoe je een multiscan gebruikt om tot actie en oplossingen te komen.

Op het vlak van HACCP ontwikkel ik een pilootproject voor de zorgsector, gekoppeld aan blended learning. Daarnaast voer ik ook expat consultaties uit.


Diploma's

Ik ben ziekenhuisverpleegkundige en heb een certificaat in de tropische geneeskunde. Daarnaast volgde ik nog een opleiding in de pediatrische zorg en heb ik een bachelor in de vroedkunde. Op het vlak van EHBO, volgde ik opleidingen bij het Vlaamse Kruis en het Rode Kruis en als instructor in Nederland 


Opleidingen

Mensen opleiden is mijn tweede natuur. Volg bij Mensura Learn&Connect ‘Reanimeren en gebruik van AED (automatische externe defibrilator)’, ‘Basisopleiding preventieadviseur niveau 3’ of ‘HACCP’.

Cookies opgeslagen