Jennifer Keyaerts

Jennifer Keyaerts

Expertise: mentaal welzijn

Frans

Wie ben ik?

Sinds september 2023 maak ik deel uit van het team van psychosociale preventieadviseurs van Mensura in Brussel. Voordien werkte ik als sociotherapeut (maatschappelijk werker) in de psychiatrie en volgde ik een masteropleiding Social Engineering in avondonderwijs.

Ik vind dat je nooit overhaaste conclusies moet trekken, in geen enkele situatie. Dat fundamentele uitgangspunt geldt voor veel aspecten van het leven, of het nu gaat om persoonlijke relaties, de professionele wereld of alledaagse beslissingen. Het is vaak nodig om een stap terug te doen, vragen te stellen en actief te luisteren voordat je conclusies trekt.

Een deel van mijn vrije tijd besteed ik aan lezen of sporten. Ik hou ook veel van muziek en film en ga vaak naar concerten en het theater.

Als je het niet begrijpt, stel dan vragen. Ook al voelt het ongemakkelijk om vragen te stellen, zeg dat dan en stel ze toch. Je kunt gemakkelijk zien of een vraag goed bedoeld is. Luister dan nog wat beter. Soms willen mensen gewoon gehoord worden." Chimamanda Ngozi Adichie

Expertise

Mijn expertise in psychosociale preventie is gebaseerd op een aantal vaardigheden waarmee ik effectief uitdagingen kan aangaan op het gebied van mentaal en emotioneel welzijn van individuen, groepen en gemeenschappen. Ik hecht veel belang aan actief luisteren, aandacht hebben voor de emoties en ervaringen van mensen om ze passende ondersteuning te bieden.


Ervaring

Voordat ik bij Mensura in dienst kwam, werkte ik als maatschappelijk werker in een therapeutische gemeenschap die voor beperkte duur opvang biedt aan volwassenen met zware psychologische problemen en bestaand of eerder gebruik van illegale middelen.

Die baan heeft me zeer uiteenlopende, onmisbare vaardigheden bijgebracht om doeltreffend te kunnen werken met individuen, gezinnen en gemeenschappen in nood. Ik denk dan aan het vermogen om actief te luisteren en andermans behoeften te begrijpen, en om op een empathische en respectvolle manier te communiceren.


Diploma’s

Vertrouwenspersoon
2023

Preventieadviseur niveau 3
2023

Master Social Engineering and Actions
2018 – 2021

Bachelor in sociaal werk 
2007 – 2012 

 


Opleidingen

Ik organiseer trainingen voor vertrouwenspersonen en geef ook basiscursussen preventie.

Cookies opgeslagen