Laura Claret

Laura Claret

Expertise: mentaal welzijn

Engels, Frans

Wie ben ik?

Ik ondersteun organisaties bij hun beleid ter preventie van psychosociale risico's, geef opleidingen over diverse thema's in verband met welzijn, psychosociale risicoanalyse, teambegeleiding, individuele en collectieve ondersteuning na een trauma, enz.

Reizen en lezen houden mij evenwicht.

Alles begint met communicatie"

Expertise

Ik ben resultaatgericht en dynamisch. Zo begeleid ik ondernemingen in uiteenlopende projecten zoals analyse van psychosociale risico's, implementatie van welzijnsbeleid, opleiding en sensibilisering van werknemers en lijnmanagers, opleiding en begeleiding van vertrouwenspersonen, opleiding van preventieadviseurs niveau 3, bemiddeling, begeleiding na traumatische gebeurtenissen, stressbestendigheid, ...

Referenties

Ik heb aan uiteenlopende projecten gewerkt in bedrijven van zowat elke omvang en in diverse sectoren. Zo heb ik een solide expertise opgebouwd, waardoor ik zowel organisaties als werknemers kan ondersteunen bij het oplossen van probleemsituaties of gewoon bij het optimaliseren van hun welzijn. Dankzij mijn ervaring kan ik in de opleiding concrete situaties aanhalen die de meeste mensen zullen herkennen en een optimale integratie van de opleidingsinhoud garanderen.


Ervaring

Psychosociaal preventieadviseur – Mensura
Sinds 2017

Veiligheidsanalist voor menselijke en organisatorische factoren – Bel V
2016 –2017

Psychosociaal preventieadviseur – Securex
2015 – 2016


Diploma's

Ik behaalde mijn master in de psychologische wetenschappen, klinische en psychopathologie met onderscheiding, en vervolgens een tweede master in de psychologische wetenschappen, arbeids-, economische en organisatiepsychologie, met grote onderscheiding. Daarna volgde ik een derde gecombineerde masteropleiding in Risicobeheer en welzijn op het werk.


Opleidingen

Mijn opleidingsaanbod: 'Respect op het werk', 'Je veerkracht vergroten' en 'Telewerken'.

Cookies opgeslagen