Rabah Khalfouni

Rabah Khalfouni

Expertise: brandveiligheid / veiligheid

Frans

Wie ben ik ?

Ik ben begin 2021 door Mensura aangeworven om het team van de afdeling veiligheidsrisicobeheer in Wallonië te versterken; nu maak ik deel uit van een team van 8 preventieadviseurs.

Ik ben al vele jaren gespecialiseerd in preventie en veiligheid, en nu werk ik voor Mensura. Ik bied verschillende veiligheidsopleidingen aan. Ik geloof stellig in de noodzaak om de dingen voortdurend in vraag te stellen in een sector die onophoudelijk evolueert.

In mijn vrije tijd hou ik van hardlopen, vissen en doe-het-zelven. Ik ben ook een fervent reiziger.

Veiligheid is een zaak van iedereen."

Expertise

Door mijn jarenlange ervaring op het gebied van veiligheid en preventie durf ik mezelf een echte specialist ter zake te noemen. Ik was met name betrokken bij de implementatie van een dynamisch risicobeheersysteem en ik verzorg opleidingen en workshops rond veiligheidsbewustzijn. Risicoanalyses van werkplekken, arbeidsongevallenanalyses en brandrisicoanalyses behoren tot mijn takenpakket. Ik verleen ook diverse vormen van ondersteuning aan de klanten van Mensura.


Ervaring

Voordat ik begin 2021 bij Mensura in dienst trad, was ik al bijna 15 jaar werkzaam in de veiligheidspreventie. Initieel heb ik 3 jaar de functie van interne afdelingsmanager bekleed in een staalconstructiebedrijf. Tussen 2011 en 2013 werkte ik bij een groot farmaceutisch bedrijf als veiligheidsadviseur/trainer. Ik heb ook 7 jaar ervaring als preventieadviseur in een externe dienst voor preventie en bescherming op het werk.


Diploma's

In 1996 voltooide ik een toegepaste universitaire opleiding in de elektronica. In 2007 ben ik me beginnen specialiseren in preventie en heb ik diverse opleidingen gevolgd:

  • Preventieadviseur niveau 1 tussen 2015 en 2016
  • Milieuadviseur tussen 2008 en 2009
  • Preventieadviseur niveau 2 en veiligheidscoördinator tussen 2007 en 2008

Opleidingen

Dankzij mijn ruime ervaring en deskundigheid op het gebied van veiligheid en preventie kan ik nu veiligheidsopleidingen aanbieden, zoals de opleiding ‘Preventieadviseur niveau 3’ en een opleiding over ‘Elektrische risico's’.

Cookies opgeslagen