Rudy Smedts

Rudy Smedts

Expertise: veiligheid

Nederlands, Engels

Wie ben ik ?

Ik heb als bio-ingenieur en preventieadviseur niveau 1 in verschillende organisaties ervaring opgebouwd. Mijn kennis van arbeidsveiligheid combineer ik met leidinggeven en management.

Veiligheidsbeleid moet je volgens mij zien als een integraal deel van een gezond bedrijfsbeleid. Vandaar mijn interesse in beleidsmatige aspecten van preventie, integratie van welzijnsaspecten in zorgsystemen, gedragsmatige en communicatieve aspecten, competentie-ontwikkeling, welzijnscultuur in organisaties en coaching van preventieadviseurs. 

Mijn vrije tijd gaat naar reizen. Ben ik niet onderweg, dan hou ik ervan thuis wat te klussen.

Veiligheid is door mensen, voor mensen en met mensen"

Expertise

Ik ben vertrouwd met alle aspecten van arbeidsveiligheid: organiseren en structureren, een preventiebeleid en veiligheidscultuur ontwikkelen, onveilig gedrag omzetten in veilig gedrag, risicoanalyses en ongevallenonderzoek uitvoeren, enzovoort. Daarnaast heb ik een jarenlange ervaring met de vervanging, ondersteuning en coaching van preventieadviseurs, het ontwikkelen van een veiligheidscultuur en opleidingstrajecten over veiligheid.

Ik heb voor heel verschillende groepen een brede waaier van opleidingen ontwikkeld. Dat doe ik ook bij Mensura voor onze externe opleidingen. Bovendien ben ik nog altijd lesgever in verschillende opleidingen en als extern preventieadviseur arbeidsveiligheid.  


Ervaring

Competence center externe opleidingen – Mensura 
Sinds 2016

Extern preventieadviseur arbeidsveiligheid – Mensura
Sinds 2010

Senior consultant en trainer veiligheid – Amelior
2008 – 2010 

Group product specialist safety en intern preventieadviseur – Imes
2005 – 2008

Preventieadviseur arbeidsveiligheid en teamleader veiligheid – Ibeve-Idewe
2000 – 2005

Technisch-commercieel afgevaardigde en leidinggevende industriële cleaning –

ISS
1997 – 2000

Projectingenieur en leidinggevende rioleringsinspecties – Studiebureau SPC 
1994 – 1997


Diploma's

Preventieadviseur niveau 1
2002

Bio-ingenieur
1994

Ik volgde ook allerlei bijkomende opleidingen, onder meer over projectmanagement Prince2 (Foundation), OHSAS18001, VCA, ISO9001, 5S, risk management, train-the-trainer, coach arbeidsveilig gedrag, toolboxmeetings en persoonlijke beschermingsmiddelen.

Daarnaast heb ik publicaties geschreven over de functie van preventieadviseur, persoonlijke beschermingsmiddelen en e-learning. Ook ben ik gastdocent aan Odisee (Gent), UCLL (Diepenbeek) en UAntwerpen over onderwerpen zoals preventiebeleid, collectieve en persoonlijke beschermingsmiddelen, werkpostanalyse, werken met derden, VCA, organisatie van eerste hulp. Tot slot ben ik promotor en jurylid bij de opleiding preventieadviseur niveau 1 en 2.


Opleidingen

Veilig werken staat bij mij centraal. Is dat ook zo in jouw organisatie? Laat je medewerkers een opleiding bij mij volgen, bijvoorbeeld over ‘Veiligheidscultuur en (on-)veilig gedrag’, ‘Veiligheid en communicatie’ en ‘Veiligheid voor leidinggevenden’.

Cookies opgeslagen