Ruth Costers

Ruth Costers

Expertise: ergonomie

Nederlands, Engels

Wie ben ik?

Er schuilt een sterke kracht in participatief handelen. Dat moet ook als je de ergonomie in een werkomgeving wil verbeteren. Samen mensen in beweging zetten lukt veel beter.

Industrie, kantoor, zorg of bouw … Elke sector is voor mij even boeiend.

In mijn projecten streef ik ernaar werkverzuim te verminderen en productiviteit te verhogen. Zowel medewerkers als management moeten zich daar goed bij voelen. Ik benader de projecten vanuit een beleidsmatige kijk en werk graag vanuit een multidisciplinaire visie.

In mijn vrije tijd hou ik ook van beweging. Gekruid met een vleugje cultuur.

Wat je denkt is wat je bent. Humor is de zon in je hoofd."

Expertise

Ik richt me op projecten voor design, re-design en verbetering van producten en werkomgevingen. Daarin combineer ik ergonomie en vitality: dat maakt het mogelijk zowel de belasting als de belastbaarheid aan te pakken, met de nadruk op het fysieke, maar met het oog op het mentale aspect.
De verbetertrajecten zijn gebaseerd op grondige analyses en daar waar opportuun meetproeven. Ik vertaal ze naar concrete verbetervoorstellen en plannen, advies voor aankopen en een continue ondersteuning van de interne preventieadviseur.
Ook hanteer ik graag een brede kijk op ergonomie. Zo ontwikkelde ik voor ‘safety days’ in de bouw een multidisciplinaire aanpak die verder gaat dan klassieke workshops. Deze aanpak is ook perfect te integreren in andere sectoren.


Ervaring

Coördinator ergonomie bij Mensura
Sinds 2022

Referent vitality bij Mensura
Sinds 2020

Preventieadviseur ergonomie bij Mensura
Sinds 2011

Stafmedewerker bij SVS
2010 – 2011

Projectcoördinator onderwijs bij Schoolpoort VIGeZ
2007 – 2010

Educatief medewerker bij JCW
2002 – 2007

Ik zet me graag in voor verenigingen en ben actief lid van

  • BES  (Belgian Ergonomics Society)
  • VerV (Beroepsvereniging voor Ergonomie)
  • Werkgroep zorg van de VerV

Diploma's

Ik ben licentiaat in de lichamelijke opvoeding met optie sportmanagement en geaggregeerde in het onderwijs. Ook volgde ik opleidingen over onder meer:

  • Specialisatie in ergonomie
  • Basis preventieadviseur niveau 1
  • Basis gezondheidspromotie
  • Interieurinrichting

Opleidingen

Mijn opleidingen bij Mensura Learn&Connect zijn workshops in de echte betekenis van het woord. Je krijgt theorie, maar ik zet je ook aan het werk. Benieuwd naar mijn praktische interactieve aanpak, tips en tricks? Schrijf je in voor ‘Thuiswerken en beeldschermwerk’, ‘Tillen van lasten’, ‘Verplaatsingstechnieken voor de zorgmedewerkers’, ‘Ergodrive’ en ‘Wellbeing’.

Cookies opgeslagen