Stéphanie Leblanc

Stéphanie Leblanc

Expertise: mentaal welzijn

Frans

Wie ben ik ?

Ik ben enthousiast en zeer communicatief van nature. Ik heb geleerd om relaties aan te gaan met verschillende gesprekspartners in het bedrijfsleven. Ik hou van een methodische aanpak en werk graag in teamverband.

Ik heb meerdere jaren ervaring met stressmanagement, zowel wat de individuele opvolging en het verstrekken van opleidingen aan werknemers betreft als de hiërarchische lijn leren omgaan met stress binnen teams. 

Ik heb geleerd me snel aan te passen aan verschillende omgevingen, waardoor ik op de juiste manier kan reageren op vastgestelde behoeften. Bovendien stelt mijn reactievermogen mij in staat om projecten van begin tot eind op te volgen en af te ronden. Ik ben er vast van overtuigd dat het van essentieel belang is om de hiërarchie bewust te maken van psychosociale aspecten!

In mijn vrije tijd geniet ik van wandelen, lezen, piano en gitaar spelen, en breng ik graag tijd door met mijn vrienden.

Ik heb besloten om gelukkig te zijn, want dat is goed voor mijn gezondheid" Voltaire

Expertise

Mijn jarenlange ervaring op het gebied van stressmanagement stelt me in staat om risicoanalyses, individuele follow-ups en stress assessments uit te voeren in bedrijven om stress en burn-out te voorkomen. Daarnaast breng ik psychosociale kwesties onder de aandacht van de hiërarchische lijn.

Tussen 2016 en 2021 heb ik meegewerkt aan een stressprogramma binnen een bank. In 2021 heb ik deelgenomen aan een stress-assessmentproject voor cliënten van Mensura met behulp van de tool My Stress Coach; daarnaast werkte ik mee aan het SONAR-project.


Ervaring

Tussen 2008 en 2013 werkte ik als Healthcare & Life Sciences Manager bij Michael Page en werkte ik mee aan de oprichting en ontwikkeling van een afdeling voor personeelsaanwerving in de gezondheidszorg. Daarna werkte ik 5 jaar als klinisch psycholoog bij CHIREC Sint-Anna Sint-Remi.

Ik ben in 2014 bij Mensura begonnen, en ik maak nu deel uit van het team van psychosociale preventieadviseurs op de psychosociale afdeling.


Diploma's

Na mijn master in psychologische en pedagogische wetenschappen, behaald in 1998, heb ik talrijke opleidingen gevolgd gericht op stress- en burn-outmanagement, het omgaan met traumatische gebeurtenissen en meditatie.


Opleidingen

Dankzij mijn verschillende opleidingen kan ik werknemers nuttige instrumenten aanreiken door hen in te wijden in stressmanagement. Ik bied de volgende opleidingen aan: "Vergroot je veerkracht", "Eerste hulp bij geestelijke gezondheid" en "Bewustmaking van de hiërarchische lijn van stresssignalen binnen teams".

Cookies opgeslagen