Stéphanie Schraepen

Stéphanie Schraepen

Expertise: milieu

Nederlands, Frans, Engels

Wie ben ik ?

Als bio-ingenieur in de milieutechnologie ging ik nog een half jaar in het buitenland studeren om mijn talenkennis aan te scherpen. Daarna ging ik aan de slag bij Mensura als extern milieucoördinator. In mijn job kom ik in contact met een breed palet bedrijven en bedrijfssectoren in heel België.

Elk van die bedrijven heeft specifieke noden, vragen en projecten op het gebied van milieu. Dat stelt me in staat een brede kennis op te bouwen van zowel de praktische toepassingen als de regelgeving in Vlaanderen, Brussel en Wallonië. Voor alle projecten is mijn uitgangspunt: milieu gaat hand in hand met welzijn binnen én buiten het bedrijf.

Mijn vrije tijd gaat naar reizen, lezen en bijleren. Natuurlijk zoek ik ook graag het gezelschap van mijn familie en vrienden op.

De zon straalt twee keer zoveel voor een gezin dat samen lacht bij het eten." C.S. Lewis

Expertise

Ik ben als externe milieucoördinator thuis bij bedrijven in diverse sectoren: zware industrie, voeding, zorg, afvalstoffen, automotive, … Daarnaast kun je me inschakelen voor omgevings- en milieuvergunningsaanvragen, erkenningsaanvragen en milieuadministratie. Ook ben ik lesgever in de opleiding preventieadviseur basis voor het deel milieu.


Ervaring

Milieucoördinator – Mensura
Sinds 2016

Ketenbeheer en lokale besturen (stage) – OVAM
2012

In 2014 schreef ik de studie ‘Nitrificatie van urine in een membraanbioreactor (MBR) voor ruimtetoepassingen’. 


Diploma's

Preventieadviseur niveau 3 
2018 

Diverse opleidingen milieucoördinator 
Sinds 2016

Milieucoördinator A
2011 - 2014 

Master bio-ingenieur: milieutechnologie
2011 - 2014 

Bachelor bio-ingenieur: chemie en bioprocestechnologie  
2007 - 2012 


Opleidingen

Mensura Learn&Connect presenteert je een brede waaier opleidingen. Ik ben blij mijn steentje bij te dragen aan de opleiding ‘Basis preventieadviseur’.

Cookies opgeslagen