Tom Lewi

Tom Lewi

Expert in veiligheid

Nederlands

Wie ben ik?

Bedrijven met een uitgebalanceerde welzijnscultuur zijn productiever en staan vandaag de dag sterker in de markt. Welzijnscultuur omvat naast de hoofddomeinen Techniek en Organisatie ook het domein Mens. Voor dat laatste is er nog te weinig aandacht in bedrijven om te kunnen spreken van een welzijnscultuur. Een thema waar ik als expert bewust aandacht aan geef en acties voor op poten zet.

Heb ik een tijdje vrij? Dan verken ik de wereld als backpacker op mijn trekkingfiets. Ook hou ik van gitaar spelen, lopen en zwemmen. Maar bovenal bewaak ik graag de positieve mindset in alles wat ik doe.

Verbeelding is belangrijker dan kennis" Albert Einstein

Expertise

In mijn rol van preventieadviseur ondersteun of vervang ik de interne preventiedienst van bedrijven bij diverse opdrachten zoals: vergaderingen bijwonen van het comité voor preventie en bescherming op het werk, risicoanalyses opstellen, arbeidsongevallen onderzoeken, machines in dienst stellen, opleidingen geven en coachen van interne preventiediensten.
Ook schakelen bedrijven me in om hun welzijnscultuur op te starten en te begeleiden. Ik zet hen op weg naar een ‘culture change’. 

Intern bij Mensura geef ik opleidingen over arbeidsveiligheid, ik coördineer multidisciplinaire meetings, ben coach voor interne medewerkers die starten met ondersteuningen van de IDPB en ben ambassadeur van Future Proof, het project dat Mensura als organisatie toekomstklaar maakt.


Ervaring

Preventiedeskundige arbeidsveiligheid niveau 1 – Mensura
Sinds 2010

Preventiedeskundige/teamleader in afdeling risicobeheersing – Mensura
2010 – 2021

Projectleider bodemsaneringsprojecten – Rasenberg Milieu
2008 – 2009

Adjunct-projectleider afdeling milieu, cel bodemonderzoek – Arcadis
2000 – 2008

Procesoperator – BASF
1994 - 1999 


Diploma's

Veiligheidskunde preventieadviseur niveau 1
2017 – 2018 

Veiligheidskunde preventieadviseur niveau 2 
2011 – 2012 

Veiligheidscoördinator niveau B
2006 – 2007 

Postacademische aanvullende studie milieukunde
1995 – 1997 

Bachelor chemie, optie procestechnologie
1990 – 1993 

Ik spijkerde mijn kennis ook bij met allerlei opleidingen, onder meer

  • Loss prevention system trainer,
  • VCA voor operationeel leidinggevenden en
  • Grondmechanische aspecten bij bodemsaneringen.

Opleidingen

Ik leer jou en je medewerkers veiliger werken dan ooit. Ik overtuig hen van de relevantie ervan zodat ze dit daadwerkelijk opnemen in uw organisatie. Volg bij Mensura Learn&Connect de ‘Basisopleiding preventieadviseur niveau 3’, en de opleidingen ‘Veiligheid voor leidinggevenden’.

Cookies opgeslagen