Bijscholing preventieadviseur - basisniveau (niveau 3)

Behaal je bijscholingscertificaat en blijf up-to-date over nieuwe wetten en inzichten.

Bijscholing preventieadviseur - basisniveau (niveau 3)
 • Praktisch
 • 1 dag
 • Vanaf € 408,00 of 2.42 PE
 • Frans, Nederlands, Engels
 • Blended: e-learning & klassikaal, Blended: e-learning & online, Op maat
 • Verbredend
 • Certificaat geldig in België
 • Betaald educatief verlof, Kmo-portefeuille, Opleidingscheques, Sectorfonds

Met de bijscholing voor preventieadviseurs blijf je op de hoogte over alle nieuwe wettelijke bepalingen en behaal je je bijscholingscertificaat.

Waarom?

Je blijft op de hoogte over de laatste nieuwe technieken en wetswijzigingen op vlak van preventie en welzijn op het werk en voldoet zo aan de wettelijke verplichtingen. Je wisselt tips uit en optimaliseert het preventieplan van jouw organisatie. Bovendien voldoe je aan de wettelijke verplichting om je jaarlijks bij te scholen. Na het voltooien van de opleiding behaal je een bijscholingscertificaat.


Wat leer je?

Je frist je kennis als preventieadviseur op aan de hand van praktijkcases en blijft up-to-date over de laatste wetswijzigingen. Zo scherpen we je vaardigheden aan en draag je succesvol bij aan het welzijnsbeleid van jouw organisatie. Voltooi je de opleiding succesvol, dan krijg je een certificaat waarmee je kan aantonen dat je voldoet aan de bijscholingsplicht.


Dit is een opleiding van ons Increase-aanbod

Increase

Wil je je kennis over een bepaald thema of domein onderhouden of je certificaat verlengen, dan is een Increase-opleiding wat je zoekt. Je hebt dus al een basiskennis nodig om in te stappen.

Meer weten over Increase >


Resultaat?

Je frist je kennis als preventieadviseur op aan de hand van praktijkcases en de laatste wetswijzigingen. Voltooi je de opleiding succesvol, dan krijg je een certificaat waarmee je kan aantonen dat je voldoet aan de bijscholingsplicht.

Na het volgen van deze opleiding:

 • Ben je helemaal up-to-date met de laatste wetswijzigingen rond ISO-certificering, PBM’s en verlichtingsnormen.
 • Kan je perfect een bedrijfsbezoek voorbereiden en je preventiebeleid strategisch sturen aan de hand van de laatste aanbevelingen.
 • Pik je nog sneller mentale problemen op bij collega’s en maak je ze bespreekbaar.

Voor wie?

Preventieadviseurs (niveau 3) met nood aan een opfrissing. Bovendien vernieuw je je certificaat. En wissel je ervaring uit.

Voorkennis vereist

Deze bijscholing bouwt verder op basiskennis rond preventie en welzijn op het werk. Indien je die nog niet hebt, volg dan eerst de opleiding ‘Preventieadviseur - basisniveau (niveau 3)'.


Wat zegt de wet?

Wettelijk gezien moet je als preventieadviseur je regelmatig bijscholen en dit kunnen aantonen.

De bijscholingsplicht geldt voor alle preventieadviseurs, ongeacht of je een aanvullende vormig deed (niveau I of II) of enkel de basisopleiding (niveau III).

Mensura staat op de lijst van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO) als opleidingsinstelling voor de bijscholing van preventieadviseurs (niveau 3).

Meer info >


Prijs

De prijs hangt af van de manier waarop je de opleiding volgt. Digitaal opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs. Beschik je over preventie-eenheden en is je saldo toereikend, dan kan je hiermee betalen.

  Subsidies en financieringsmogelijkheden

  Dankzij onze erkenningen door overheidsdiensten en sectorfondsen voldoen we aan de voorwaarden voor tal van subsidies en financieringsmogelijkheden.

   • Kmo-portefeuille. Gebruik deze erkenningsnummers in je aanvraag:
    • leden van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming: Mensura EDPB - DV.O105072
    • niet-leden: Mensura CONSULT - DV.O101943
   • Opleidingscheques
   • Sectorfonds:
    • Alimento
    • Constructiv
   • Betaald educatief verlof / Vlaams opleidingsverlof
   Een enorm leerrijke en boeiende cursus. En een bron van informatie, zodat we binnen ons bedrijf op de hoogte zijn." Tania Audiffret Gejaco

   Veelgestelde vragen

   Wat heb ik nodig om een online opleiding te volgen?

   Werkt je opleiding via e-learning? Dan krijg je na inschrijving via e-mail toegang tot het online platform Mensura Learn&Connect.

   Je wil online lessen met een expert volgen? We gebruiken hiervoor Microsoft Teams. We raden aan de app te installeren, dat kan zowel op Windows als Mac OS. Log je voor de eerste keer in? Probeer zo’n 30 minuten voor de sessie start of je verbinding, microfoon en camera correct werken.

   Krijg ik een certificaat na het voltooien van deze opleiding?

   Ja, je ontvangt een geldig opleidingscertificaat.

   Is lunch inbegrepen in de opleidingen op een Mensura-locatie?

   Ja, voor alle klassikale opleidingen van een dag of langer is er altijd lunch voorzien. We houden rekening met allergenen.

   Cookies opgeslagen