De Check-In Tool voor nieuwe werknemers


Maak kennis met de Check-In Tool voor nieuwe werknemers!

 

Het welzijn van uw werknemers heeft een belangrijke impact op de productiviteit van uw bedrijf. Daarom begeleidt Mensura uw werknemers vanaf de start met de online Check-In Tool.

Wat is het precies?

De Check-In Tool past in de onthaalprocedure van nieuwe werknemers. Als Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk begeleiden we u door startende werknemers noodzakelijke en nuttige informatie te geven om bewust, verantwoord en productief aan de slag te gaan.

Ontdek hoe handig de Check-In Tool is

Voordelen voor u als werkgever:

  • Goede start: een interessante en nuttige aanvulling op uw onthaalprocedure, die vanaf het begin focust op veiligheid, gezondheid en preventie.
  • Makkelijk: u hoeft enkel contactgegevens en taalvoorkeur van de nieuwe werknemer op te geven. Een handige communicatiekit helpt u om nieuwkomers te informeren en te motiveren de Check-In Tool te gebruiken.
  • Handig: dit eerstehulpdocument bevat antwoorden op vragen die u kan krijgen over onze werking als externe dienst. De tool bevat ook bruikbare info over veiligheids- of gezondheidsrisico’s voor toolboxmeetings.
  • Informatief: u krijgt toegang tot dezelfde info en tips als uw werknemers, en u vindt er een oplijsting van uw wettelijke to do’s per specifiek welzijnsdomein.
     

Voordelen voor uw werknemer:

  • Persoonlijk: elke werknemer krijgt zijn eigen downloadbaar rapport met informatie over mogelijke veiligheids- en gezondheidsrisico’s op de werkvloer.
  • Sensibiliserend: praktische tips waarmee elke werknemer zelf preventieve maatregelen kan nemen.
  • Informatief: uitleg over onze werking als externe dienst en de gegevens van de contactpersonen bij Mensura (bv. de arbeidsarts).

Motiveer uw werknemers

We maken het u graag makkelijk om nieuwe werknemers te overtuigen om de korte vragenlijst van de Check-In Tool in te vullen, met een afdrukbare flyer en een aanpasbare voorbeeldmail.

Download de flyer

Open de voorbeeldmail (pdf)

Hebt u nog vragen?

Stel uw vraag via checkin@mensura.be of bekijk de veelgestelde vragen hieronder: