HACCP: voedselveiligheid en hygiëne in de keuken
Je medewerkers worden op een duidelijke wijze gewezen op de noodzaak om hygiënisch te werk te gaan. Daarnaast wordt alles in regel gesteld om volledig in orde te zijn met de wetgeving betreffende voedselveiligheid.
Waarom?
Inzichten geven in de belangrijkste knelpunten rond voedingsmiddelenhygiëne.
Inzichten geven in de hygiënische basisprincipes om de voedselveiligheid te garanderen.
Wat leer je?
In een eerste deel wordt een kort theoretisch hoofdstuk gewijd aan de specifieke gevaren van het verwerken van voedsel.
Op maat van het bedrijf of de instelling worden alle van toepassing zijnde hygiëne-eisen duidelijk toegelicht.
Resultaat?
De medewerkers van de keuken zijn na afloop van de cursus in staat om met kennis van zaken voedselveilig en hygiënisch te werken.
Wat zegt de wet?
Om de hygiënische veiligheid van voedselproducten te waarborgen, is er een preventieve referentiemethode uitgewerkt nl. HACCP, Hazard Analysis - Critical Control Point.
Iedereen die werkt met of in aanraking komt met voedselproducten in de uitvoering van zijn/haar job, moet rekeningen houden met de wet en regelgeving rond HACCP.
Prijs
De prijs hangt af van de manier waarop je de opleiding volgt.
Is je organisatie aangesloten bij Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming (EDPB), beschik je over preventie-eenheden en is je saldo toereikend, dan kan je hiermee betalen.
Subsidies
Dankzij onze erkenningen door overheidsdiensten en sectorfondsen voldoen we aan de voorwaarden voor tal van subsidies en financieringsmogelijkheden.
Kmo-portefeuille. Gebruik deze erkenningsnummers in je aanvraag:
leden van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming: Mensura EDPB - DV.O105072
niet-leden: Mensura CONSULT - DV.O101943
Opleidingscheques
Sectorfonds
Alimento
Constructiv