Géraldine Graindorge : "Kleine aanpassingen kunnen een groot verschil maken"

Géraldine Graindorge was vroeger zelf arbeidster, maar koos ervoor haar carrière een nieuwe wending te geven als adjunct-preventieadviseur bij Mensura.

"Ik werk sinds tweeënhalf jaar bij Mensura, maar daarvoor was ik veertien jaar lang arbeidster bij L’Oréal. Ik wilde een volledig andere richting uit: een baan met meer verantwoordelijkheid en een beter werkrooster. Daarom besloot ik me om te scholen tot adjunct-preventieadviseur. Een arbeidsgeneesheer van Mensura vertelde me ten slotte dat een vacature openstond.

Vandaag bekijk ik bij kleine en middelgrote bedrijven of de wetgeving rond hygiëne, ergonomie, welzijn, veiligheid en milieu nageleefd worden. Dat betekent: nagaan of een werkpost de rug niet te zwaar belast, kijken of er voldoende brandblussers aanwezig zijn, controleren of iedereen aangepaste werkkledij heeft, of machines voldoende beveiligd zijn … Per dag bezoek ik zo een achttal bedrijven in uiteenlopende branches.

Vlot communiceren is een vereiste voor de job. Om samen oplossingen te bereiken, moet het onderlinge contact goed zijn. Niet iedereen staat open voor veranderingen, maar ik vind altijd wel iets dat bij bedrijven interesse wekt om zaken anders aan te pakken. Aanpassingen hoeven ook niet altijd groot te zijn: zo heb ik op mijn laatste bezoek voorgesteld om het noodnummer goed zichtbaar op te hangen. Een kleine ingreep, maar de impact kan groot zijn."