Lindsy Werrebrouck: "Het vertrouwen dat ik krijg - al vanaf dag één - waardeer ik enorm"

Psychologe Lindsy Werrebrouck heeft een specialisatie in klinische én organisatiepsychologie op zak. Recht van de schoolbanken kwam ze bijna vijf jaar geleden bij Mensura in dienst als preventiedeskundige psychosociale aspecten.

“Een job vinden waarin ik klinische en organisatiepsychologie kon combineren, was niet gemakkelijk. Maar met de functie van preventiedeskundige psychosociale aspecten heb ik de perfecte match gevonden. Mijn takenpakket is heel ruim: ik help bedrijven om hun preventiebeleid uit te rollen, doe aan individuele begeleiding, bemiddel tussen medewerkers, voer risicoanalyses uit, onderzoek ongewenst gedrag ...

Welke kwaliteiten je nodig hebt als preventieadviseur? Een flinke dosis empathie, een luisterend oor en een portie zelfzekerheid. Iedereen op dezelfde golflengte krijgen is immers vaak een uitdaging. Maar het feit dat het werkklimaat er in een bedrijf zichtbaar op vooruit kan gaan dankzij onze inspanningen, is een mooie beloning.

Bij Mensura krijg ik alle kansen om mij verder te ontwikkelen. Zo volg ik momenteel de specialisatieopleiding tot preventieadviseur. Fijn is ook dat ik altijd bij mijn teamleader kan aankloppen als ik support nodig heb. Tegelijk krijg ik veel vrijheid om zelf mijn functie in te vullen. Dat ik als schoolverlater vanaf dag één het volle vertrouwen kreeg, waardeer ik enorm.”