Caroline Dubois

Caroline Dubois

Expertise: mentaal welzijn

Frans

Wie ben ik ?

Na mijn licentiaatsdiploma sociale en arbeidspsychologie heb ik een DEC in veiligheid (CP Level 1) gevolgd. Zo kon ik mijn loopbaan beginnen bij Simetra EDPB als preventie- en veiligheidsadviseur.

Ik was toen vooral gespecialiseerd in risicomanagement (bedrijfsbezoeken, analyse van ernstige ongevallen, risicoanalyse). Mijn werk binnen een multidisciplinair team werd erg op prijs gesteld.

Sinds 2015 maak ik deel uit van het psychosociale team. Aansluitend bij mijn initiële opleiding voer ik individuele gesprekken, analyseer ik psychosociale risico's volgens verschillende methoden, ontwikkel ik tools en ondersteun ik bedrijven bij de implementatie van beleidsmaatregelen (absenteïsme, cao 100, enzovoort).

Ik geniet vooral van het contact met werknemers en werkgevers. In mijn werk geef ik blijk van professionalisme, flexibiliteit en aanpassingsvermogen. Ik ben een betrouwbaar persoon met sterke omgangsvaardigheden, en mijn motto is om in alle situaties neutraal te blijven.

Ik hou veel van reizen en ga graag op stap met vrienden. En ik hou van concerten en theater.


Expertise

Ik ben een goede spreker en een uitstekende trainer. Ik probeer vooral de behoeften te begrijpen van de mensen die ik coach en geef hen zo veel mogelijk individuele begeleiding. Daarbij vertrouw ik op mijn sterke communicatieve vaardigheden en stel ik me open om meer inzicht te krijgen in ieders behoeften.


Ervaring

Gediplomeerd arbeidspsycholoog en adviseur risicopreventie – Mensura
Sinds 2003


Diploma's

Ik heb een licentiaatsdiploma in sociale en arbeidspsychologie en behaalde een certificaat preventieadviseur niveau 1. Daarna heb ik verschillende cursussen gevolgd over alcohol- en drugsproblemen, burn-out en posttraumatisch stressmanagement.


Opleidingen

Ik geef opleidingen over verschillende psychosociale thema's op de werkplek: veerkracht, respect op het werk, vertrouwenspersonen, omgaan met agressie en management. Ik ga helemaal op in mijn rol als coach, en blijkbaar worden mijn didactische vaardigheden door de deelnemers op prijs gesteld.

Cookies opgeslagen