Dorien Simons

Dorien Simons

Expertise: vitaliteit / ergonomie

Nederlands, Engels

Wie ben ik ?

Ik legde me tijdens mijn doctoraatsstudie toe op het plannen en ontwikkelen van gezondheidsinterventies. Vanuit die academische achtergrond combineer ik bij Mensura een kritische blik met een aanstekelijke positieve, flexibele en resultaatgerichte werkhouding.

Tijdens mijn opleidingen neem ik keer op keer je groep mee in mijn verhaal, waarvan de kernboodschap altijd luidt: ‘Een gezonde geest in een gezond lichaam.’

Natuurlijk hebben we allemaal vrije tijd nodig om onze batterijen weer op te laden. Ik vul die waardevolle momenten met sport en beweging, weekendjes weg met vrienden en familie, en qualitytime met mijn kinderen.

Je hoeft niet snel te gaan, je hoeft alleen maar te gáán"

Expertise

Mijn expertise ligt op het kruispunt van ergonomie (kantoor en industrie) en vitaliteit (gezondheidsbeleid, beweging, voeding, slaap).

Ik ondersteun bedrijven met hun gezondheidsbeleid, van voorbereiding tot en met uitvoering. Daarnaast richt ik me op risicoanalyses, verbeterprojecten, on-the-job trainingen, workshops – allemaal over ergonomische aspecten.

Samen met een multidisciplinair team ontwikkel ik bij Mensura nieuwe producten, onder meer over gezond en productief thuiswerken. Ook ben ik betrokken bij projecten over wisselwerken, slaap, gezonde voeding en beeldschermwerken.


Ervaring

Referent vitality – Mensura  
Sinds 2019

Preventiedeskundige ergonomie – Mensura 
Sinds 2018

Tijdens mijn academische carrière hield ik me onder meer bezig met onderzoek naar een actieve levensstijl, en met het plannen en ontwikkelen van gezondheidsinterventies binnen de Gezondheidsvoorlichting en -bevordering. Verder gaf ik ook statistiek en onderzoeksmethodologie aan de richtingen Lichamelijke opvoeding en Revalidatiewetenschappen.

Daarnaast ontwikkelde ik een app ter promotie van een actieve levensstijl bij jongvolwassenen.

Ik begeleidde ook masterproefstudenten en gaf allerlei lessen in sport en fitness (ik heb ook een diploma als fitnesstrainer).

Tussen 2012 en 2018 gaf ik presentaties op congressen van de International Society for Behavioral Nutrition and Physical Activity in Hongkong, Kaapstad, Edinburgh, San Diego, Gent en Austin.


Diploma's

Multidisciplinaire basisopleiding preventieadviseur, ter voorbereiding van preventieadviseur niveau 1, specialisatie ergonomie
2021

Preventieadviseur niveau 3 (basisopleiding) 
2019

Doctoraat in Gezondheidswetenschappen en in Sport- en bewegingswetenschappen
2018

Master Lichamelijke opvoeding en bewegingswetenschappen afstudeerrichting fitheid & gezondheid
2011

Ik schreef het proefschrift van mijn doctoraatsstudie over ‘The importance of an active lifestyle: understanding and promoting physical activity and active transport in emerging adults’ en heb zeven artikels in peer-reviewed internationale wetenschappelijke tijdschriften op mijn naam staan.


Opleidingen

Had ik je al verteld hoe belangrijk een actieve levensstijl is? Bij Mensura Learn&Connect ben je mij welkom voor vernieuwende en energieke opleidingen over ‘Thuiswerken’, ‘Beweeg je gezond’, ‘Tillen van lasten’, ‘Healthy Lifestyle’ en ‘Beeldschermwerk’.

Cookies opgeslagen