Elita Schildermans

Elita Schildermans

Expertise: mentaal welzijn

Engels, Nederlands

Wie ben ik?

Denken in mogelijkheden en op maat, dat is mijn uitgangspunt. Ik ben zowel arbeids- en organisatiepsychologe als klinische psychologe, de ideale combinatie om welzijn op het werk na te streven vanuit zowel preventief als curatief oogpunt.

Tijdens mijn studies tot arbeids- en organisatiepsychologe heb ik me vooral verdiept in het opleiden en coachen van zowel leidinggevenden als medewerkers. Daarna kwam het therapeutische aspect meer aan bod tijdens mijn opleiding tot klinisch- en gezondheidspsychologe.

Verwacht van mij een duidelijke communicatie en planmatige aanpak. Dat moet ook voor iemand met zoveel hobby’s als ik: wielrennen, bootcamp, dansen, joggen, avontuurlijk reizen, lezen en gezond eten.

De kwaliteit van je werk en leven hangt af van de mate waarin je handelingen overeenstemmen met je waarden."

Expertise

Als coördinerend preventieadviseur psychosociale aspecten heb ik een brede kijk op heel wat projecten: risicoanalyses, (team)bemiddelingen, individuele coachings, opleidingen rond psychosociale thema’s zoals onder meer veerkracht, change en thuiswerken voor zowel medewerkers als leidinggevenden

Enkele concrete voorbeelden:

  • Algemene psychosociale risicoanalyse bij productiebedrijven van verschillende omvang
  • Selectie en opleiding van vertrouwenspersonen van een productiebedrijf
  • Een groep cosmeticawinkels adviseren over verzuimbeleid en opleidingen verzuimgesprekken voor filiaalverantwoordelijken
  • Advies verstrekken aan een universiteit over het psychosociale beleid   
  • Een bedrijf in de coatingindustrie begeleiden bij de emotionele impact door een reorganisatie
  • Psychosociale ondersteuning aanbieden aan zorgverleners van een groep woonzorgcentra tijdens COVID-19
  • Psychosociale analyse en teambemiddeling binnen een onderwijsgroep

Ervaring

Na mijn studies ging ik in 2016 aan de slag als preventieadviseur psychosociale aspecten bij Attentia. In 2020 stapte ik over naar Mensura. Mijn keuze voor dit vak? Die is het resultaat van de ervaring die ik zowel bij een trainings-coaching en consultancybureau als in een psychiatrisch ziekenhuis opdeed in kader van mijn opleiding. Voor mij vormt de rol van preventieadviseur psychosociale aspecten de perfecte middenweg: op een preventieve manier me positief inzetten voor het welzijn van medewerkers en bedrijven.           


Diploma's

Specialisatie psychosociale aspecten
2018 – 2019

Master klinische en gezondheidspsychologie                 
2014 – 2016

​Master arbeids- en organisatiepsychologie
2012 – 2016


Opleidingen

Ik heet je bij Mensura Learn&Connect welkom voor de basisopleiding vertrouwenspersoon, de opleiding over veerkracht en het online leertraject over thuiswerken. Neem een kijkje.

Cookies opgeslagen