Kirsten O

Kirsten O

Expertise: mentaal welzijn

Nederlands

Wie ben ik?

Iedere persoon en ieder bedrijf is uniek. Altijd is een aanpak op maat nodig.

Bij Mensura ondersteun ik mensen en bedrijven bij het psychosociale beleid. Een goed contact is voor mij belangrijk om samen een preventiebeleid uit te bouwen. Daarom ga ik voor regelmatig overleg en wil ik steeds op de hoogte blijven van evoluties in de organisatie. 

Ik deel graag mijn ervaring uit de klinische en preventiesector, waar ik mensen hielp in de eenheid voor psychiatrische spoed en als suïcidepreventiewerker.

Mijn eigen hoofd maak ik leeg door piano te spelen, te joggen en te reizen.

Geef me de kracht om te veranderen wat ik kan veranderen, geef me de sereniteit om te accepteren wat ik niet kan veranderen en geef me de wijsheid om het verschil tussen beide te zien."

Expertise

Dankzij mijn ervaring in de klinische psychologie verlopen individuele begeleidingen van medewerkers rond stress en burn-out vlot. Ik hanteer de principes van de acceptance & commitment therapie en de transactionele analyse. Dankzij de opleiding die we van Mensura aangeboden kregen, ben ik nu ook erkende stress-en burnoutcoach (VESB). Medewerkers, leidinggevenden en hr-verantwoordelijken geven na afloop van de begeleidingen aan tevreden te zijn over die benadering. Daarnaast maak ik ook deel uit van werkgroepen rond stress, trauma en psychische problemen op de werkvloer.

Concreet kun je me inschakelen voor:

  • Begeleiden van risico-analyses psychosociale aspecten
  • Individuele stresscoachings en individuele begeleidingen
  • Opleiding vertrouwenspersoon en veerkracht verhogen voor medewerkers en leidinggevenden
  • Suïcidepreventie
  • Re-integratie

Boek "Riet breekt niet"

Samen met mijn collega Daisy Buttiens schreef ik het boek "Riet breekt niet". Daarin loodsen we je stap voor stap door het menselijke stresssysteem. Theorie vertalen we bovendien meteen naar concrete tips & tricks op individueel, team- en organisatieniveau. Zo leer je efficiënt omgaan met stress op én naast de werkvloer.


Ervaring

Preventie-adviseur psychosociale aspecten – Mensura
Sinds 2018

Suïcidepreventiewerker – CGG Passant       
2014 – 2018

Klinisch psycholoog  – ZNA Stuivenberg – EPSI    
2010 – 2014

Trajectbegeleider – CVO Don Bosco
2009 – 2010


Diploma’s

Specialisatie preventieadviseur psychosociale aspecten
2020-2021

Multidisciplinaire basis preventieadviseur             
2018 – 2019

Tabakologie  
2016 – 2017

Lerarenopleiding
2014 – 2016

Master klinische en gezondheidspsychologie
2004 – 2009

Ik volgde ook meerdaagse opleidingen over vertrouwenspersoon, preventieadviseur niveau 3, ACT (acceptance and commitment therapy) ,transactionele analyse en de opleiding tot stress en burn-out coach bij VESB. 


Opleidingen

Ik ben thuis in heel wat opleidingen, onder meer over veerkracht, vertrouwenspersonen en respect op het werk. Bij Mensura Learn&Connect kun je mijn opleidingen volgen over ‘Veerkracht verhogen voor medewerkers’, ‘Supervisie vertrouwenspersonen’ en de ‘5-daagse opleiding vertrouwenspersoon’.

Cookies opgeslagen