Marie Lamoral

Marie Lamoral

Expertise: mentaal welzijn

Frans

Wie ben ik ?

Ik werk al meer dan tien jaar als preventieadviseur psychosociale aspecten en ben ervan overtuigd dat communicatie en het erkennen van emoties een eerste stap zijn in de richting van psychosociale preventie.

Met mijn brede ervaring beschik ik over een groot aanpassingsvermogen en tracht ik voor elke organisatie de meest geschikte oplossingen te vinden.

Een deel van mijn vrije tijd besteed ik aan lezen of koken. Ik ben ook een muziek- en filmliefhebber.

Als je het gevoel hebt dat je te klein bent om iets te veranderen, probeer dan eens te slapen met een mug... en je zult zien wie van de twee de ander uit zijn slaap houdt." Dalai Lama

Expertise

Ik ondersteun bedrijven bij de implementatie van hun welzijns- en psychosociaal beleid en sta in voor de risicoanalyse en de follow-up van hun actieplannen. Door mijn deskundigheid op het gebied van psychosociale risicopreventie heb ik reeds kunnen samenwerken met grote bedrijven en heb ik ook andere organisaties kunnen helpen met het opzetten van een psychosociale eenheid.


Ervaring

Vroeger was ik verantwoordelijk voor de personeelsdienst binnen de FOD Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg, en daarna werkte ik als psychosociaal preventieadviseur bij Attentia. Nu bekleed ik de functie van klantencoördinator en preventieadviseur psychosociale aspecten bij Mensura.

Ik sta in voor het opstarten en ontwikkelen van de samenwerking met nieuwe klanten voor het gedeelte psychosociale aspecten, en ik volg de samenwerking met nationale klanten op.

Ik doe ook risicoanalyses voor psychosociale aspecten in complexe omgevingen of bij grote organisaties.


Diploma's

Na het behalen van een eerste universitair diploma in arbeidswetenschappen –richting human resources, heb ik in 2008 een aanvullende master in risicobeheer gevolgd en heb ik me gespecialiseerd in psychosociale aspecten.


Opleidingen

Omdat ik als vertrouwenspersoon in een openbare organisatie heb gewerkt en me bewust ben van de moeilijkheden in het veld, organiseer ik opleidingen voor vertrouwenspersonen. Ik geef ook cursussen over mentale gezondheid en de preventie van psychosociale risico's.

Cookies opgeslagen