Mathieu Viseur

Mathieu Viseur

Expert in veiligheid

Frans, Engels

Wie ben ik?

Ik ben gespecialiseerd in risicopreventie en ben een expert op het gebied van veiligheid. Mijn ruime beroepservaring vormt een bron van inspiratie voor mijn opleidingen over veiligheid op het werk. Ik ben ervan overtuigd dat het leven een continu leerproces is en dat je nooit moet stoppen met leren.

In mijn vrije tijd ga ik graag fietsen en verken ik nieuwe horizonten door te reizen. Ik heb ook een passie voor theater en circus.

Wees de verandering die je in de wereld wilt zien" Gandhi

Expertise

Ik voer risico- en ongevallenanalyses op het werk uit en zorg met name voor de bewustmaking van de hiërarchische lijn. Ik ondersteun bedrijven op het gebied van change management, bijvoorbeeld bij de implementatie van programma's ter verbetering van de veiligheidscultuur of programma's voor operational excellence. Naast het coachen van preventieadviseurs ondersteun ik de ontwikkeling van opleidingen en cursus-, evaluatie- en voorlichtingsmateriaal voor personeel in veiligheidsfuncties.


Ervaring

Sinds 2020 werk ik als extern preventieadviseur bij Mensura. Voordien was ik als instructeur en expert operationele veiligheid bij Infrabel in dienst.

Als burgerlijk ingenieur chemie heb ik ingestaan voor de veiligheid van processen. Gedurende meer dan 8 jaar was ik hoofd van de interne afdeling van een productie-eenheid van een grote internationale groep gespecialiseerd in chemische meststoffen en andere producten uit de stikstofchemie.


Diploma's

In 2004 behaalde ik een diploma burgerlijk ingenieur scheikunde, dat ik heb aangevuld met een aanvullende master milieubeheer. Tussen 2010 en 2019 heb ik verschillende cursussen gevolgd, zoals een opleiding preventieadviseur en veiligheidscoördinator op bouwplaatsen, een opleiding change management en een educatieve masteropleiding.


Opleidingen

Dankzij mijn ervaring met veiligheidsbeheer binnen grote groepen en de cursussen die ik heb gevolgd, kan ik nu zelf opleidingen geven tot preventieadviseur niveau 3, bewustmakingsopleidingen voor de hiërarchische lijn en opleidingen rond het verbeteren van de veiligheid door orde en netheid.

Cookies opgeslagen