Michael Tant

Michael Tant

Expertise: brandveiligheid / veiligheid

Frans

Wie ben ik?

Ik werkte jarenlang als ingenieur in de productie, maar op een bepaald moment heb ik voor een carrièreswitch gekozen en ging ik als preventieadviseur aan de slag bij Mensura. Ik ben er vast van overtuigd dat je, om de veiligheid binnen een bedrijf te verbeteren, een echte veiligheidscultuur op alle niveaus moet creëren. Mijn doel is om alle werknemers bewust te maken van de veiligheidsproblematiek door hen erbij te betrekken en adequaat met hen te communiceren. Ik ben graag op het terrein aanwezig, waar ik toezie op de correcte toepassing van preventieve maatregelen en de naleving van de wetgeving.

Mijn enthousiasme, nieuwsgierigheid, efficiëntie en methodische aanpak stellen me in staat om de best mogelijke resultaten te behalen binnen de ondernemingen waarmee ik werk.

In mijn vrije tijd zoek ik ontspanning in de bioscoop, met rollenspellen of reizen. Ik hou ook van wandelen en ontdek graag nieuwe bordspellen met familie of vrienden.

Om je verstand te gebruiken, heb je veiligheid en gemoedsrust nodig." Patrick Süskind

Expertise

Voor de uitoefening van mijn functie heb ik mijn vaardigheden moeten uitbreiden en mijn deskundigheid op het gebied van beveiliging moeten aanscherpen. Ik ben betrokken geweest bij de implementatie van een dynamisch risicobeheersysteem en heb coachingworkshops voor preventieadviseurs begeleid. Ook heb ik trainingen en workshops gegeven over veiligheidsbewustzijn op de werkplek. Ik voer welzijnsaudits uit, brandrisicoanalyses, risicoanalyses van elektrische installaties en analyses van arbeidsongevallen.

Ik bekleedde eerder ook de functie van Quality Assurance Manager (ISO9001) en behaalde het VCA-certificaat.


Ervaring

Ik ben elektromechanisch ingenieur van opleiding en heb tien jaar in de industrie gewerkt, met name in de oliesector, de kunststofindustrie en de machinebouw. Het is mijn overtuiging dat veiligheid essentieel is, een waarde die alle bedrijven gemeen hebben. Vanuit die optiek heb ik mij professioneel geheroriënteerd.

Ik was ook verantwoordelijk voor een interne preventiedienst in de onderhoudssector. Sinds 2019 bekleed ik de functie van preventieadviseur arbeidsveiligheid niveau 1 bij Mensura.


Diploma's

In 1995 begon ik aan mijn opleiding als ingenieur, specialisatie elektromechanica met de optie productietechnieken, die ik in 1999 heb afgerond met het behalen van een diploma industrieel ingenieur. Ik besloot me te heroriënteren naar veiligheid en in 2009 behaalde ik het diploma preventieadviseur niveau 1.


Opleidingen

Dankzij mijn ervaring op het gebied van veiligheid kan ik opleidingen aanbieden zoals: "Preventieadviseur niveau 3", "Hiërarchische lijnen" en "Brand- en evacuatietraining".

Cookies opgeslagen