Natascha Vandewalle

Natascha Vandewalle

Expertise: mentaal welzijn

Nederlands

Wie ben ik?

Bij het begin van mijn loopbaan kreeg ik de kans om het nieuwe departement risicobeheer van Mensura mee uit de grond te stampen. Een uitdaging waarbij ik creatief kon omgaan met de beschikbare middelen en mogelijkheden binnen de context van de Welzijnswet.  

Naast arbeidsveiligheid heb ik me kunnen verdiepen in tal van disciplines waaronder ergonomie, arbeidshygiëne en milieu. Ondertussen heb ik meer dan 20 jaar ervaring in verschillende sectoren (residentiële en industriebouw, chemie, voeding, labo- en productieomgeving, zorgsector, scheepvaart, …) en was ik vele jaren actief als veiligheidscoördinator. Daardoor ben ik vertrouwd met verschillende veiligheidsmanagementsystemen.    

Me verdiepen in nieuwe technieken, ontwikkelen van veiligheidsmanagementsystemen, procedures en documenten op maat van de klant, bieden me de grootste voldoening. Ik stel me daarin pragmatisch, flexibel en communicatief op.

In mijn vrije tijd heb ik oog voor architectuur en ontspan ik me door te zwemmen.


Expertise

Ik begeleidde heel wat projecten voor de ondersteuning en uitbouw van de interne dienst voor preventie en bescherming op het werk in diverse sectoren: bouw, kinderdagverblijven met speeltuinen, zorg, chemie, farma, beton, productie, schrijnwerk, winkelcentra en retail, grootkeukens, enzovoort. Daarnaast voer ik geregeld onderzoek uit bij ernstige arbeidsongevallen.

Ter voorbereiding van audits door internationale klanten uit onder meer China en de Verenigde Staten ondersteunde ik de uitbouw van een interne preventiedienst bij een klant. Het ging onder meer over de opslag van gevaarlijke producten en de follow-up van de omgevingsvergunning.

Ook stuurde ik de veiligheidscoördinatie bij de meest verschillende klanten: van residentiële en industriële gebouwen over windmolens, windmolenparken, en baggerwerken tot en met een zandsculpturenfestival.

Tijdens de COVID 19-periode werkte ik voor een nationale sportliga aan een draaiboek en protocol voor de heropstart van de competitie, rekening houdend met diverse scenario's. Ik nam de leiding in de organisatie van een testevent in samenwerking met het kabinet van de Vlaamse minister van Sport, VITO en WTCB. Het doel was antwoorden te bieden op onderzoeksvragen om het organiseren van publiek toegankelijke evenementen mogelijk te maken.


Ervaring

Hoofd interne preventiedienst – Mensura
Sinds 2015

Preventieadviseur arbeidsveiligheid niveau 1 – Mensura 
Sinds 1999


Diploma's

Branddetectie en blussystemen
2019 

Gasdetectie
2018 

Machineveiligheid
2017 

Opleiding brandbestrijdingsdienst + 2-jaarlijkse heropfrissingscursus 
2015 

Erkende cursusmodule ‘aanvulling tot veiligheidscoördinator’
2003 

Interne auditor van ISO 9001:2000
2001 

Certificaat van vakbekwaamheid ‘Veiligheid voor operationeel leidinggevenden VCA’  
2000 

Voortgezette opleiding milieucoördinator niveau A
1998 - 1999 

Aanvullende vorming preventieadviseur niveau 1
1998 - 1999 

Industrieel ingenieur, specialisatie bouwkunde
1996 - 1998 


Opleidingen

Ik heb zelf heel veel opleidingen gevolgd en weet wat mensen verwachten. Bij Mensura Learn&Connect kan ik je er drie zeker aanraden: ‘Preventieadviseur basis’, ‘Brandpreventie & brandbestrijdingsdienst’ en ‘EHBO’.

Cookies opgeslagen