Susie Verstuyft

Susie Verstuyft

Expertise: mentaal welzijn

Frans, Nederlands, Engels

Wie ben ik?

Een goede balans tussen stress- en motivatiebronnen is een win-win voor werknemer en werkgever.            

Toen de zogenoemde ‘pestwet’ van kracht werd, was ik een van de eerste preventieadviseurs psychosociaal welzijn binnen een externe dienst.

Dankzij dat pionierswerk raakte ik met veel activiteiten vertrouwd: medewerkers en teams begeleiden, opleidingen ontwikkelen en geven, specifieke en collectieve risicoanalyses uitvoeren, actieplannen uitvoeren, werkgevers in hun beleid ondersteunen en psychosociale (conflict)situaties op de werkvloer behandelen.

Mijn zinnen verzetten? Ik heb enkele jaren aan de kunstacademie gestudeerd. Nog altijd hou ik me in mijn vrije tijd bezig met schilderen en keramiek.

Ofwel stap je vooruit in groei, ofwel stap je achteruit in veiligheid." Abraham H. Maslow Amerikaans psycholoog

Expertise

Als psycholoog ben ik geboeid door denken, voelen en handelen van mensen. Ik probeer in probleemsituaties te begrijpen wat de uitlokkende factoren zijn. Dat stelt ons in staat om een gezonde en werkbare situatie te creëren.

Als business manager stuurde ik een team consultants aan voor de ontwikkeling en uitbouw van extralegale dienstverlening. Dat leidde tot een succesvolle stress- en engagementbevraging die de basis vormt voor een tweesporenbeleid: de preventie van stress en het bevorderen van motivatie.

Als arbeidspsycholoog hou ik ervan om te analyseren hoe medewerkers hun werk beleven en wat daarvan het effect is op welzijn, gezondheid en succes van de onderneming. Mijn creativiteit en pragmatische aanpak helpen om na de analyse een actieplan uit te werken dat inspeelt op de specifieke behoeften van de klanten.
 


Ervaring

Preventieadviseur psychosociaal welzijn – Mensura
Sinds 2022

Well-being consultant – Attentia
2014 – 2022

Business manager stress & engagement – Attentia
2012 – 2014

Preventieadviseur psychosociale aspecten
2002 – 2014

Bedrijfsconsulente – VDAB t-Interim
1999 – 2002


Diploma's

Opleiding coach stress en burn-out – HRD Academy
2021

HRM van A tot Z – NCOI Learning
2020

Oplossingsgericht werken – Korzibsky Instituut
2013

Product Management for Product Owners & Business Managers, Defining a clear & impactful value proposition – Vlerick Business School
2013

Rationeel Emotieve Training (RET) – HRD Academy
2012

Multidisciplinaire basismodule preventieadviseur – KAHO Sint-Lieven, Gent
2009

Master pedagogische en psychologische wetenschappen, oriëntatie bedrijfs- en organisatiepsychologie
1994 – 1999


Opleidingen

Op zoek naar iemand die sterk communicatief gericht is en impact heeft op mensen? Ik ben je preventieadviseur! En dat is waar ik opleiding over geef.

Cookies opgeslagen