Véronique Willems

Véronique Willems

Expertise: mentaal welzijn

Nederlands

Wie ben ik?

Wat je aandacht geeft, dat groeit. Met andere woorden: een luisterend oor is van onschatbare waarde. Dat ervaarde ik als vrijwilliger bij de organisatie Tele-Onthaal en pas ik nog elke dag toe in mijn job als psychosociaal preventieadviseur bij Mensura.

Vrije tijd is voor mij reizen, foto’s maken, lopen en tennissen.

Het geheim van verandering is al je energie te richten niet op het bestrijden van het oude, maar op het opbouwen van het nieuwe" Socrates

Expertise

Ik richt me op de preventie van psychosociale risico's op het werk en de individuele begeleiding van medewerkers die het moeilijk hebben. Mijn voorkeur gaan naar een- op-een-begeleiding, onder meer van mensen die te maken krijgen met stress en burn-out op de werkvloer.

Ik probeer hen doeltreffend en empathisch te begeleiden door de verschillende fases van het proces – van (mogelijke) uitval tot en met duurzame re-integratie op de werkvloer. Daarbij zoek ik continu naar werkbare oplossingen die alle betrokken actoren ondersteunen.

Organisaties hebben steeds meer te maken met dagelijkse veranderingen. Daarom heeft Mensura een werkgroep 'Change' opgericht waarvan ik actief deel uitmaakt. Ik geef vanuit ‘Change’ de workshops en opleidingen vorm voor zowel organisatie, leidinggevenden en medewerkers. Het gaat dan meer specifiek over omgaan met emotionele impact bij organisatieverandering.

Tijdens de periode van COVID-19 bood ik zorgverleners psychosociale ondersteuning aan. Het voeren van nazorggesprekken bij traumatisch incidenten is trouwens een van mijn expertises.

Tot slot heb ik ook een rol als klantencoördinator. Ik begeleid een aantal grote klanten samen met het multidisciplinaire team van Mensura om het globale preventie- en welzijnsbeleid van organisaties mee vorm te geven. 


Ervaring

Preventieadviseur psychosociale aspecten – Mensura
Sinds 2015

Welzijnsconsulente – Gemeente Brecht
2014 – 2015 

Jeugdconsulente – Gemeente Brecht         
2014 

Vrijwilliger telefonische hulpverlening – Tele-Onthaal
2014


Diploma's

Stress en burn-out coach
2020

Preventieadviseur niveau 1: psychosociale aspecten
2018 – 2019 

Preventieadviseur: multidisciplinaire basisvorming
2016 – 2017 

Master in gezondheidsvoorlichting en -bevordering
2011 – 2013 

Bachelor in toegepaste psychologie           
2008 – 2011 

Aanvullende opleidingen

Insights: Train the Trainer
2018

Opvang en nazorg van schokkende gebeurtenissen     
2016


Opleidingen

Maak je organisatie weerbaar en klaar voor dit tijdperk van constante verandering. Volg mijn opleidingen ‘Herkennen van stress-signalen (voor leidinggevenden)’ ‘Verzuimgesprekken (voor leidinggevenden) en 'Verandering: wat is mijn rol als leidinggevende?’

Cookies opgeslagen