Bijscholing vertrouwenspersoon - supervisie

Deel praktijkervaring en behaal een bijscholingscertificaat.

Bijscholing vertrouwenspersoon - supervisie
 • Praktisch
 • 4 uur
 • € 336,00 of 1.77 PE
 • Frans, Nederlands, Engels
 • Klassikaal, Online, Op maat
 • Verbredend
 • Certificaat geldig in België
 • Betaald educatief verlof, Kmo-portefeuille, Opleidingscheques, Sectorfonds

Als vertrouwenspersoon kom je vaak in moeilijke situaties terecht. Een jaarlijkse opfrissing waar je je ervaringen met elkaar deelt onder begeleiding van een expert, zorgt ervoor dat je sterker in je schoenen staat. De wet verwacht bovendien dat je je als vertrouwenspersoon jaarlijks bijschoolt.

Waarom?

Als vertrouwenspersoon bemiddel je in conflicten en ben je het eerste aanspreekpunt voor collega’s met mentale moeilijkheden. 

Tijdens een jaarlijkse supervisie deel je je ervaringen met andere vertrouwenspersonen. Door van elkaar te leren, verdiep je je vaardigheden en handel je met meer vertrouwen in conflictsituaties of wanneer een collega om hulp vraagt. Als vertrouwenspersoon ben je bovendien door de wet gebonden om je minstens één keer per jaar bij te scholen. Na het volgen van de bijscholing ontvang je een geldig bijscholingscertificaat.

Voorkennis vereist

Deze bijscholing is specifiek voor vertrouwenspersonen die hun kennis willen opfrissen. Nog geen ervaring, maar vertrouwenspersoon worden in jouw organisatie lijkt je wel iets?

Ontdek het leertraject ‘Vertrouwenspersoon - basisniveau'.


Wat leer je?

Als vertrouwenspersoon is het vaak moeilijk om situaties correct in te schatten. Deze opleiding helpt je hierbij. Je deelt inzichten en methodes om risicomomenten met meer vertrouwen aan te pakken. Je gaat aan de slag met concrete casussen van collega-vertrouwenspersonen, onder supervisie van een expert.


Vanaf 2024 ontvangen deelnemers een gratis exemplaar van het boek "Riet breekt niet"

Wat als even stoppen, op adem komen en eigen grenzen respecteren het nieuwe ‘sterk’ was? Preventieadviseurs Daisy Buttiens en Kirsten O schreven er een boek over. Op een praktische wijze gidsen ze lezers door het menselijke stresssysteem en bieden ze tips & tricks om efficiënt om te gaan met stress op individueel, team- en organisatieniveau. De ideale handleiding dus voor werknemers én werkgevers die preventief willen inzetten op welzijn.


Dit is een opleiding van ons Increase-aanbod

Increase

Verdiep je kennis of krijg een opfrissing over een bepaald onderwerp. Zo versterk je je praktijkvaardigheden. De trajecten kunnen zowel digitaal als klassikaal.

Meer weten over Increase >


Resultaat?

Je groeit als vertrouwenspersoon. Door tips en advies uit te wisselen versterk je je sociale vaardigheden en kan je beter om met moeilijke situaties. Rond je de bijscholing succesvol af? Dan ontvang je een certificaat geldig in België.

Ik vond het belangrijk om de mogelijkheid te hebben om van gedachten te kunnen wisselen met andere vertrouwenspersonen. Dit werd goed gecombineerd met een herhaling van de wetgeving." Jorgen De Bondt Zoetis Belgium

Voor wie?

Vertrouwenspersonen die hun expertise willen aanscherpen en delen met anderen. Heb je een bijscholingscertificaat nodig? Deze supervisie is wat je zoekt.


Wat zegt de wet?

De wet vereist dat je als vertrouwenspersoon je kennis jaarlijks opfrist en praktijkervaring uitwisselt. Bovendien heb je een geldig certificaat nodig om aan te tonen dat je je bijschoolt.

Mensura staat op de lijst van de Federale Overheidsdienst Werkgelegenheid, Arbeid en Sociaal Overleg (FOD WASO) als opleidingsinstelling voor de supervisie vertrouwenspersoon.

Meer info >


Prijs

De prijs hangt af van de manier waarop je de opleiding volgt. Digitaal opleidingsmateriaal is inbegrepen in de prijs.

Is je organisatie aangesloten bij Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming (EDPB), beschik je over preventie-eenheden en is je saldo toereikend, dan kan je hiermee betalen.

Subsidies en financieringsmogelijkheden

Dankzij onze erkenningen door overheidsdiensten en sectorfondsen voldoen we aan de voorwaarden voor tal van subsidies en financieringsmogelijkheden.

   • Kmo-portefeuille (Vlaanderen). Gebruik deze erkenningsnummers in je aanvraag:
    • leden van Mensura Externe Dienst voor Preventie en Bescherming: Mensura EDPB - DV.O105072
    • niet-leden: Mensura CONSULT - DV.O101943
   • Opleidingscheques - Wallonië
   • Sectorfonds:
    • Alimento
    • Constructiv
    • Co-valent
   • Betaald educatief verlof / Vlaams opleidingsverlof

   Veelgestelde vragen

   Krijg ik een certificaat na het volgen van deze opleiding?

   Ja, na deelname aan het volledige leertraject en het uitvoeren van de thuisopdracht krijg je een certificaat dat in heel België geldig is

   Wat zijn de toelatingsvoorwaarden voor deze opleiding?

   Dit is een bijscholing, om deel te nemen, volg eerst de opleiding 'Vertrouwenspersoon - basisniveau’. 

   Cookies opgeslagen