Wilms

Gezonde medewerkers, minder verzuim: de gedeelde missie van Wilms en Mensura

Wilms ontwerpt en produceert sinds 1975 rolluiken, zonweringen en ventilatiesystemen. Daarbij hanteert de Kempense onderneming een verticale integratie. Ze neemt het volledige productieproces op zich: van ontwerp over fabricage tot transport. “Zo bieden we onze klanten comfort. Maar minstens even belangrijk is het comfort van onze 160 medewerkers”, vertelt hr-manager Tina Ermgodts.

Uitdaging

  • De mentale en fysieke gezondheid op de werkvloer waarborgen;
  • Verzuim structureel terugdringen.

Oplossing

  • Workshops en opleidingen die het mentale en fysieke welzijn van medewerkers bevorderen;
  • Inleidende sessie om een verzuimbeleid op te starten.

Voordelen

  • Ervaringen en inzichten rond mentaal en fysiek welzijn worden gedeeld;
  • Een boost in de betrokkenheid van de medewerkers;
  • Leidinggevenden krijgen de nodige tools om verzuim aan te pakken.

"Ons preventiebeleid creëerde een domino-effect: steeds meer medewerkers komen met eigen voorstellen aankloppen."

Ons preventiebeleid creëerde een domino-effect: steeds meer medewerkers komen met eigen voorstellen aankloppen.

Tina Ermgodts Hr-manager - Wilms


Vier jaar geleden ving Wilms aan met een ambitieus preventiebeleid. Tina: “Onze bedrijfsarts gaf de aanzet en adviseerde ons om het gezondheidstoezicht terug te schroeven van jaarlijks naar om de drie jaar. Want zo’n medisch onderzoek legt de problemen bloot, terwijl we vooral proactief willen handelen. Het vrijgekomen budget investeren we sindsdien in een veelomvattend preventiebeleid, dat we ‘Wilms Gezond’ doopten.”

Oog voor specifiek takenpakket

Om zijn preventiebeleid meteen breed aan te pakken, ging Wilms te rade bij Mensura. Tina: “Zij boden inzicht in de verschillende manieren waarop we de gezondheid van onze 160 medewerkers kunnen stimuleren.

Sommige initiatieven, zoals de opleiding van twee burnoutspecialisten, zijn nuttig voor alle medewerkers, maar het bedrijf zet ook gerichte acties op poten. Tina: “Hier werken heel diverse profielen: van productiearbeiders tot administratief bedienden. Die uiteenlopende takenpakketten gaan gepaard met andere gezondheidsrisico’s. Bij de opleiding van medewerkers met een EHBO-certificaat tot rugcoach hield Mensura hier rekening mee. De rugcoaches geven nu hun collega’s ergonomische tips. Zo plukt iedereen de vruchten van de opleiding.”
 

Positieve impact op de werkvloer

Wilms Gezond mist zijn effect duidelijk niet. Tina: “We zien een echt domino-effect: mensen kloppen aan met eigen voorstellen. Bij de installatie van een nieuwe koffiemachine kwam bijvoorbeeld de spontane vraag om gesuikerde dranken te vervangen door gezonde varianten.”

Daarom blijven we bij elke beslissing de mogelijke gezondheidsgevolgen in acht nemen. Bij de aankoop van nieuwe veiligheidsschoenen bijvoorbeeld zochten we naar schoeisel op maat van onze medewerkers in plaats van iedereen een standaardmodel te geven. De impact op de gezondheid meenemen in ons beleid is echt een reflex geworden. Daarbij kunnen we steeds rekenen op de expertise van Mensura.”
 

Medewerkers achter verzuimcijfers bereiken

Begin 2018 besloot Wilms om binnen het preventieluik ook in te zetten op verzuim vermijden. “Want preventie zonder degelijk aanwezigheidsbeleid, blijft een lekkende emmer als je afwezigheden wenst terug te dringen”, vertelt Heidi Mermans, preventiedeskundige psychosociale aspecten bij Mensura.

Nochtans is verzuimcijfers verlagen geen uitdrukkelijk doel voor Wilms. Tina: “Focussen op percentages past niet in onze filosofie. Integendeel: wij kijken naar de medewerkers àchter die getallen. Hoe komt het dat ze uitvallen? En op welke manier kunnen we dat voorkomen? Hen mentaal en fysiek fit houden: dat is het ware opzet van ons beleid.”

Verzuimspelregels vastleggen

Wilms pakt samen met Mensura het verzuimbeleid stap voor stap aan. Heidi: “De eerste fase is het verzuim en de mogelijke oorzaken – zoals een hoge werkdruk of de bedrijfscultuur – in kaart brengen. Tijdens een inleidende sessie kwamen die elementen aan bod en reikten we tools aan om verzuimgesprekken te voeren”

Op basis van die sessie begint Wilms in 2019 verzuimprocedures uit te schrijven. Tina: “Die duidelijke afspraken vormen een handleiding rond verzuim voor leidinggevenden én werknemers. Eind 2019 volgt een infocampagne en in 2020 rollen we de procedures uit.”
 

Totaalaanpak van verzuim

Bij elke stap focust Wilms niet alleen op verzuim voorkomen, er is ook aandacht voor de do’s en don’ts tijdens de afwezigheid van een medewerker en hoe hij of zij bij terugkeer opnieuw aan de slag kan. Tina: “Voor al die aspecten kunnen we rekenen op Mensura. We rekenen op een ervaren partner die samen met ons streeft naar fysiek én mentaal gezonde werknemers.”