Wat waren de populairste Learn&Connect-opleidingen in 2022?

Al sinds de jaren ’40 wordt persoonlijke ontwikkeling als een universele behoefte beschouwd.
En er bestaat geen betere manier dan levenslang leren om kennis en vaardigheden aan te scherpen. Daar zijn al zeker 27.000 werknemers het volledig mee eens.
Zij schreven zich vorig jaar immers in voor minstens één van onze opleidingen.
De meest populaire zetten we in deze blog op een rijtje.

Basisopleiding hulpverlener EHBO

Ongelukken schuilen soms in het kleinste hoekje. Voelt iemand zich plots onwel of vindt een ongeval plaats op de werkvloer? Dan zijn de eerste zorgen vaak levensbelangrijk. In de basisopleiding tot EHBO-hulpverlener stomen we je helemaal klaar om snel en correct in te grijpen bij (arbeids)ongevallen. Ook voor de verplichte bijscholing ben je bij Mensura Learn&Connect aan het juiste adres. 

Lesgever is enthousiast, wisselt praktijk & theorie aangenaam, geeft (met respect voor de privacy van de patiënten) voorbeelden uit zijn carrière waardoor er een ander beeld kan geschept worden." Karen Geussens De Vries Retail

Basisopleiding preventieadviseur (niveau 3)

Als preventieadviseur bouw je mee aan een veilige werkomgeving, waarin het welzijn van medewerkers vooropstaat. Je biedt gerichte adviezen rond de arbeidsveiligheid, ergonomie, hygiëne en (psychosociale) gezondheid op de werkvloer, en stelt op basis daarvan een jaaractieplan op. Tijdens de basisopleiding leren experten uit het werkveld je de kneepjes van het vak. Heb je de opleiding al gevolgd en moet je jouw kennis opfrissen? Dan kun je ook voor de bijscholing bij onze experten terecht. 

Ik ben zeer tevreden over de volledige opleiding preventieadviseur niveau 3. Alle docenten waren erg bekwaam in hun vakgebied en konden het ook goed vertalen naar de praktijk." Veerle Bruylandts Remeha

Basisopleiding vertrouwenspersoon

Bij conflicten of mentale problemen op het werk haalt een luisterend oor heel wat druk van de ketel. Als vertrouwenspersoon ben je het eerste aansprekingspunt voor werknemers die kampen met onder meer stress, faalangst, emotionele issues of grensoverschrijdend gedrag. Onze opleiding brengt je de nodige vaardigheden bij om gepast te reageren op moeilijke situaties.

De cursus wordt heel aangenaam en interactief gegeven. Er zit veel afwisseling in de manier waarop de materie wordt aangebracht. Ik ben normaal geen grote prater in een grotere groep, maar er wordt een sfeer gecreëerd die remmingen wegneemt, wat heel positief is. Chapeau!" Kristof Claeys Trimble T&L
Brandend actueel: basisopleiding brandpreventie en -bestrijding

Het voorjaar staat helemaal in het teken van brandpreventie. Met voldoende kennis over de oorzaken en de juiste brandbestrijdingsmiddelen maak je immers het verschil in een noodsituatie. En een efficiënte en doordachte evacuatieprocedure kan letterlijk levens redden. In de basisopleiding brandpreventie en -bestrijding leer je werken met een brandblusser, oefen je hoe je snel en doeltreffend een beginnende brand dooft en stel je een waterdicht evacuatieplan op.